Sağlık
  • 29.3.2009 13:53

AHMET MARANKİ ÇILGINLIĞI... SIRRI NE?

Ahmet Maranki kendi deyimiyle “Türkiye’nin yaşam tarzı markası”. Ağzından çıkan laflar “hikmet” kabul ediliyor. Kitapları yüz binlerce basılıyor, konferanslarında salonların kapısı yıkılıyor ve televizyon programlarının reytingleri tavan yapıyor. Yanında 1000 kişi çalışıyor, yedi kişi sadece telefonlarına bakıyor. Takipçilerinin deyimiyle “Maranki Hoca” cinsel yaşamdan beslenmeye, giyimden dekorasyona, taşlardan renklere kadar her alanda hayatımızı nasıl düzenleyeceğimizi anlatıyor. Peki sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamının sırlarını veren Ahmet Maranki’nin sırrı ne?


Ahmet Maranki’yi ulaşmak hiç kolay değil. Ya konferansta ya da seyahatte. Buluşmak daha da zor. Sonunda randevu almayı başardığımızda röportaja gelmiyor. Uzun uğraşlar sonucu ikinci bir randevu almayı başarıyoruz. Neşeli bir insan Maranki, fotoğraflar çekilirken sık sık Abdullah Gül’e benzetildiğini söylüyor. İkisinin görünüşü arasındaki en büyük fark topaz ve lal taşlı kocaman yüzükleri. Bu yüzükler, kötü enerjiyi nötralize ediyormuş.
Okuma-yazma bilmeyen marangoz bir babanın oğlu olarak Kastamonu İnebolu’nun bir köyünde doğan Maranki 55 yaşında. Üç kardeşler, bir abisi general. Puanı oraya yettiği için önce tütün eksperliği okudu. Ardından endüstri mühendisliğini bitirdi. Bürokrat olarak Turgut Özal ile çalışırken ondan çok etkilendi: “Özal’ın ‘Sosyal bilim bilmeyen mühendis tek kanatlı kuştur’ sözü üzerine sosyal siyaset alanında yüksek lisansa başladım. Bölüm tarihinde mastır ve doktorayı üç yılda tamamlayan tek kişiyim.”

PEYGAMBER OLAMADIM AMA MEMUR DA KALMAYAYIM

Ahmet Maranki’nin 26 yıllık eşi Elmas Maranki devlet memurluğundan emekli bir yüksek hemşire. “70’li yıllarda flört olmadığı için Yeşilay Cemiyeti ve Aydınlar Ocağı’ndaki toplantılarda tanıştık. Eşimin diploma sayısı benden fazladır, çok da cabbardır. Üç kızımız oldu, hepsinin IQ’su çok yüksektir” diyor.
Diplomalarına, cabbar bir eşe ve üç zeki çocuğa rağmen, 40 yaşına yaklaştığında hayatında önemli bir eksiklik hissetti Maranki: “İnanç sistemimde 40 yaş çok önemlidir. Peygamberlik yaşıdır. ‘Peygamber olamam ama 40 yaşında böyle memur kalmayayım’ diye dua ederdim hep. Olmadı, köyüme dönüp babadan kalma 40 tonluk elmalığı ektirecektim. Allah dualarımı kabul etti ve 40 yaşımda devlet görevlisi olarak Azerbaycan’a gittim. Yıl 1993, hayatım değişti. Orada yaklaşık 10 yıl yaşadık, devlet görev süremizi uzatmak istemediği için dönmek zorunda kaldık. Zaten hala devlette görevliyim. Kadrom Çalışma Bakanlığı’nda, yurtdışı ilişkiler uzmanıyım ama ücretsiz izinli sayılıyorum.”

KOMÜNİST RUSYA’DA KOZMİK ENERJİYLE TANIŞTI

Peki Bakü’de ne oldu da Maranki’nin hayatı değişti? “Orada gizli kozmik ve uzay araştırma merkezleri olduğunu biliyordum. Eşim igloterapi (enerji noktalarına akupunktur) ve fitoterapi (bitkisel tedavi) eğitimleri aldı. Onu merkezlere götüre getire bu konulara merak saldım. Ruslar komünizmin sonunun geldiğini sezdikleri için arayış içindeydiler. Dinimizin ilahi boyutlarını araştırmaları da dikkatimi çekti. Zaten bence Rusya, Türk ve Müslüman unsurların öne çıkma kaygısıyla dünyayı idare eden güç tarafından yıktırılmıştır. Rusya’da her yerde sülükle, taşlarla ve bitkilerle tedavi merkezleri vardır. Leningrad’daki 12 katlı hastanede sidikle tedavi yapılır.”
Bakü’de tanıştığı biyoenerji, şakralar, yerleşim bilimi, taşlarla tedavi ve kozmik yaşam enerjisi gibi “tamamlayıcı tıp tedavilerini” Türkiye’ye ilk kez kendisinin getirdiğini söylüyor Maranki. Hatta kimsenin yeşil çayı bile bilmediğini iddia ediyor: “Maranki ortaya çıkana kadar İbrahim Saraçoğlu ve Erkan Kopuz gibi insanlar ağzını açmıyordu. Şimdi tıp doktorlarının hepsi bitkibilimci oldu.”

DETOKSA KOZMİK BEDEN TEMİZLİĞİ DİYOR

5000 bin yıllık Çin tıbbı yöntemlerini ve Hintlilerin ayurvedasını ağzına bile almıyor Maranki. Detoksa “kozmik beden temizliği”, Feng Shui’ye “yerleşim bilimi” diyor mesela: “İbni Sina’nın Fittül Tıp kitabı rehberlerimizdendir. Bunların aslında Türk töresi ve İslam’ın yitirilmiş hazineleri olduğunu bilimsel olarak ortaya koyduk. Kuran’daki İslami referansları kullandığımız için kamplarımıza Arabistan, Dubai, Libya, Kafkasya ve Sudan’dan insanlar geliyor. Yoksa kimse detoks filan yapmazdı. Mehmet Öz gibi bir doktorla sorunumuz yok ama mesela Arif Verimli’yle çatışıyoruz. Kürsüleri işgal eden bazı insanların ilmi eksikliği olduğu için bize ‘şarlatan’ diyor.”

İKİ YILDA KARŞILIKSIZ 250 KONFERANS VERDİM

Maranki kitaplarının bilimsel altyapılarını eşi Elmas Hanım oluşturuyor. Başı örtülü olduğu için de “şimdilik” geri planda duruyor: “Bu ülkedeki şekilcilik yüzünden birilerinin ağzına laf vermek istemedik.”
Hal böyle olunca prezentasyon yapmak da Ahmet Maranki’ye düşüyor: “İlmimin zekatını vermek için 2 yılda 250 karşılıksız konferans verdim. 114 canlı yayında 3,5 saatlik programlar yaptım. Sendikalara da, Milli Görüşçülere de konuştum. İlk konferansımı İstanbul Rotary Kulübü’nde verdim, biliyorsunuz bunlar fötürlü tüylü insanlar... Bingöl’de bir buçuk metre kar altında kadınlara ayrı erkeklere ayrı konferans verdim. Hangi kanala gitsek yüzde 47 reytingimiz var. Sitelerim günde 1,5 milyon kez tıklanıyor. 1 milyon adet kitap sattım, bunu en az 5 milyon kişi okudu. TC tarihinde Nutuk da dahil en çok satan kitap benimki.”

NEDEN SİYASETE ATILMADI?

Siyaset teklifleri de almış: “Doktora hocam Nevzat Yalçıntaş, “Ülkene bakan olarak hizmet edersin” diyerek siyasete davet etti. Sayın Erbakan saygı duyduğum bir insandır, evinde 1,5 saat konuştuk. Ancak ailem asker olduğu için Fazilet Partisi’nin seçimden önce kapatılacağı bilgisi geldi. Bir gün önce istifa ettim ve listelerde ismim yayımlanmadı. Birkaç yıl boyunca devletteki görevime geri dönemedim ve büyük sıkıntılar yaşadım. Sayın Başbakan Erdoğan da sağlık projelerimizi Kemerburgaz’da hayata geçirmek için Eyüp Belediye başkanlığı adaylığı önerdi. Fakat üç gün öncesinde bir bakan dönemin başkanının tercih edileceği, hatta bu yüzden hükümetin yıpranacağı söyleyince adaylıktan vazgeçtim. Bana bakanlar, başbakanlar, diplomatlar, holdingler ve devlet başkanları danışıyor. Aralarında Dubai Şeyhi ve İspanya Kralı da var. Milletimin gönlündeki tahtım başbakandan az değildir...”

DEVLETTEN MAAŞ ALMAYA DEVAM ETSEYDİM ÜCRETİM 2 MİLYAR CİVARINDA OLACAKTI AMA ŞİMDİ AYDA 20-30 MİLYAR VERGİ ÖDÜYORUM

Artık ciddiyet kazandırmak için konferanslarımdan ücret talep ediyorum. Kimyasal ilaçlarla kıyaslandığında benim ürünlerimin kâr marjı çok düşük. Merdivenaltı taklitleri yapılmasın diye eczanelere ve aktarlara vermiyoruz, sadece internette satıyoruz. Dağlardan bizim için ahlat toplayanlar ve call center’larda çalışanlar da dahil olmak üzere toplam 1000 kişiyi istihdam ediyoruz, dışarıdan aldığımız hizmetleri saymıyorum. Devletten maaş almaya devam etseydim, şu anda ayda 2 milyar civarında maaş alacaktım ama her ay 20-30 milyar lira vergi veriyorum. Sadece kitabımın gelirleri bile bana ve çocuklarıma fazlasıyla yeter.

11 TANE DEVLET ONAYLI BİTKİSEL DESTEK ÜRÜNÜMÜZ VAR

Ahmet Maranki Yozgat Çekerek’te, Maraş’ta, Kastamonu’da organik tarım arazileri, Tokat ve Alanya’da da seraları olduğunu söylüyor. En büyük hedefi McDonald’s ve Starbuck’s’lara karşı “cosmic center” zinciri açmak. “Burada dağlarımızdan topladığımız otları, ahlatları ve bitkisel hapları satacağız” diyor. “11 adet devlet onaylı bitkisel destek ürünümüz var, 10 tanesi de onay bekliyor.”

(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER