Spor
  • 19.10.2019 10:06

Ahmet Nur Çebi : Para veren başkan olmam

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’a para veren başkan olmayacağını söyledi. Beşiktaş’ı taahhüt altına alan sözleşmelere dair kararları tek başına değil, yönetimde oy çokluğuyla almak için tüzükte değişiklik yapılmasını isteyeceğini belirtti.

Beşiktaş, yarın sandık başına gidiyor. Beşiktaş başkan adaylarından Ahmet Nur Çebi, seçilmesi halinde ‘para veren başkan’ olmayacağını söylüyor. Çebi, kulübün yönetimin sistemini de değiştireceğini belirterek, kararları tek başına başkanın değil, yönetimin oy çokluğuyla alacağını vaat ediyor. Hürriyet’e konuşan Çebi, en büyük hayalinin Beşiktaş’ın etik değerlerine sahip çıkmak olduğunu da kaydediyor.

Fikret Orman’ın bırakma gerekçesini yeterli buluyor musunuz?

Tepkiler Mayıs’tan evvel de vardı. O tarihte kullanılmayan sebep bugün neden kullanıldı, bilemiyorum. Mali anlamda nefesinin artık yetmediği düşünüyorum. Şahsen sebep olarak bunu görüyorum.

PERSONELİ TEHDİT ETTİLER

Rekor gelirlere rağmen borç neden arttı?

7 yıl önce geldiğimizde borçların yüzde 90’ı Euro ve dolardı. Borçları döviz olarak taşımanın ve enflasyonun getirdiği yükler borcu göreceli olarak değiştirmiştir. Kazanılanların tamamını “Ben paraları buldum” diyerek harcama şeklinde bir siyaset izlenmiştir. Sayın başkanın bunun kararlarını benle verdiği bir süreç yaşadık, son 2.5 yılında mali anlamda ben kararların içerisinde olmadım.

Stat pahalıya mı patladı?

Stat kredisi için mücadele ettim. Sonra başkan, “Biz artık burayı götürürüz ağabey” dedi. Tabii, artık kredi çıktı, herkes götürür! Sonra “Ümraniye’ye git” dediler. Orayı da toparladık. Şenol Hoca’nın gelişiyle 2 şampiyonluk yaşadık. Bunların konuşulduğu son 1.5 yılda danışılan biri olmadığımı gördüm. Bazı yöneticilerin transfere dair bana bilgi verilmemesi için avukatların ve idari menajerlerin tehdit ettiğini duydum.

Hazır kaynak var mı?

Etmek için geliyoruz yoksa aday olmazdık; ama bana “Beşiktaş’a para vereceğim” dedirtemezsiniz!”

Kısa vadeli de. 6 milyon verip 12 milyon olarak geri aldınız mı?

Ne verdiğim ne aldığım denetim kurulundan geçti. İçeriye 5 kuruş vermeden özel uçak faturalarını kulübe getirenleri sorgulamalı.

Avcı kendisi bırakırsa B planınız var mı?

Hocanın başarılı olacağını düşünüyorum. Olamazsa, o benden daha çok düşünecektir. Kazanamazsanız Beşiktaş defterini kapatacak mısınız? Beşiktaş’ın önünden geçmem diyenelere cevap olsun: Ben her gün Beşiktaş’ın önünde geçerim kaybetsem dahi.

Altyapı planlarınız neler?

10 yılda 130 milyon harcanmış Necip ve Atınç gelmiş. Ekonomik olarak kayıp

Sorun üstyapı olabilir mi?

Bir bütün. Nevşehir’de, Amasya’da oynayanları izleyeceğiz. Bölge bölge bir düzenek kuracağız.

 

 
Güncellenme Tarihi : 19.10.2019 10:08

İLGİLİ HABERLER