Gündem
  • 31.8.2009 17:23

AHMET TÜRK : DAĞ FARE BİLE DOĞURMADI

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamalarını "Dağ fare bile doğrurmadı" şeklinde yorumladı...

Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın "Demokratik Açılım" açıklamasını değerlendirdi ve demokratik açılım için Anayasa’nın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

DTP Eşbaşkanı Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın basın toplantısını Diyarbakır’da canlı yayında izledi. Basın toplantısının bitiminde gazetecilerin sorusu üzerine, "Biz bu konudaki düşüncelerimizi yarın düzenleyeceğiz mitingde dile getireceğiz" dedi.

Toplumun "açılım" konusunda büyük bir beklentisi olduğunu ifade eden Türk, "Bu sürecin demokratik, barışçıl bir şekilde çözülmesi beklentisi gerçekten çok yüksek" diye konuştu.

Türk, bir gazetecinin sorusu üzerine, olaya tek yönden bakmamak gerektiğini vurguladı ve "Tek bir gerçek yok, birçok gerçek var" dedi.

Atalay’ın "Açılımla ilgili Anayasa değişikliği gündemimizde yok" şeklindeki açıklamasını da bir soru üzerine değerlendiren Türk, "Mutlaka bu Anayasa’nın değiştirilmesi lazım. Mevcut anayasa ile bırakın Kürt açılımını, demokratik açılım yapma şansı bile yok hükümetin" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER