Gündem
  • 6.6.2009 14:53

AHMET TÜRK'TEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanı Ahmet Türk Kürt sorununa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Ahmet Türk : " Genelkurmay Başkanı'nın sözleri bize değil Cumhurbaşkanı ve Başbakana idi. Sonuç itibariyle siyasiler sorumluluğunu yerine getirmez ise konuşması gerektiği yerde susar ise Türkiye'de hep bir başkası konuşur.

Halkın talebi var halkın talebiyle süreç aynı noktaya doğru akıyor. Bugün eğer PKK halkın talepleri dışında farklı bir pozisyon almış olsaydı zaten bu 30 yıllık hareketi sürdürmüş olmazdı. Meseleyi sadece parasal olarak değerlendirirseniz yanlış yaparsınız.

Türk coğrafyasında milyonlarca insan nevruzda Öcalan'a karşı duygularını sergiliyor. Kürt sorununun bir parçasıdır PKK. Burada bizim tartıştığımız şey Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bunu nasıl çözeriz bu proje nasıl bir yaşam bulabilir. Biz projeyi tartışmıyoruz. Dünyamızda farklı modeller oluşmuştur. Türkiye'de kendine özgü bir formül bulmak zorundadır. Siz bunu engellemeye de kalksanız bu yine gündeme gelecektir. Bu akan kanı bir an önce durdurmamız gerekmektedir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 17:04

İLGİLİ HABERLER