Yaşam
  • 9.5.2019 18:20

Ahmet Yenilmez’den ilginç tespit! ‘İçimizdeki Madridliler’

YSK’nın İstanbul seçimiyle ilgili iptal kararının hemen ardından sosyal medyada İmamoğlu’na destek için sıraya giren sanat ve sosyete ünlülerine Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez’den cevap geldi. Yenilmez, "İçimizdeki Madridliler yüzünden bu haldeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlerine katılarak süt düzeyde ağırlanan sosyete ünlülerinin İmamoğlu’na destek açıklamalarını yeniakit.com.tr’ye değerlendiren Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez, “367 garabetinde bu sanatçılar neredeydi?” diye sordu.

'İçimizdeki Madridliler yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı'

Yenilmez, Cumhurbaşkanının davetine katılanların da İmamoğlu’na destek için sıraya girdiğini belirterek, “Gülben Ergen nasıl mesaj atıyor. Kim Gülben Ergen, Emine Hanım’ın okulunun açılışına gittiği, iftar davetlerinde oruç tutmadığı halde Beyefendi’nin masasında oturan kadın. Ahmet Mümtaz Taylan kim? TRT’nin Halka dizisinin başrol oyuncusu. Bütün bunları görenler ‘yav biz ne yapıyoruz’ demiyor mu? İçimizdeki Madridliler yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı.” dedi.

'Kanımızı içseler doymayacaklar'

Yenilmez, eski kavganın zamana ve çağa göre şekil değiştirerek devam ettiğine işaret ederek şunları söyledi: “Bu insanlar fırsatını bulduğunda bizi değil bir kaşık suda boğmak, kıtır kıtır kesseler, kanımızı içseler yine doymayacaklar. Bakın ben Fransa’dayım. 4 tane şehidin olduğu gün buradan, AB Parlamento binasının önünden geçiyordum, baktım dünyadan bir tek terör örgütüne çadır kurdurmuşlar, o da PKK. Öbür taraftan bizim askerimizi şehit eden eşkıyanın elindeki silah Amerika’nın. Biz başımızı kuma gömmüşüz, kıçımız dışarıda. Kıçımıza birileri vurduğu zaman tekmeyi, başımızı kumdan çıkarmadan ağlıyoruz, halimiz bu. Bunlar bize yakışmıyor. Neysek o olalım. Yaşadığımız gerçek ne ise onun tepkisini koyalım, onun gereğini yapalım. Hadi biz geldik, geçtik; bizim torunlarımız da mı bunu yaşayacak yahu.”

'Adalet diyen bu sanatçılar 367 kararında neredeydiler?'

“Türkiye’deki 10 tane Cumhurbaşkanı, buna Gazi Mustafa Kemal da dahil, 226 ile seçilmiş, 11.’sine geldiğinde ‘yok vazgeçtik, 367 olacak’ dendiği zaman bu sanatçılar neredeydi ya.” diyen Yenilmez, İmamoğlu’na destek veren sanatçılara yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Bu hukuk havarileri neredeydi ya. Bu nasıl bir utanmazlıktır, bu nasıl bir yüzsüzlüktür, bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Ahlaksızlığın da bir ahlakı olur, yüzsüzlüğün de bir yüzü olur ya. Hadi onlar ahlaksızlığını, yüzsüzlüğünü yapıyorlar da biz de aptallığın aptallığını mı yapalım yani. 367 olduğunda bunlar teneke çalmadı mı kardeşim. Teneke çalanların dediklerine mi alınacağım ben, hadi oradan be. Aklımızı başımıza almayacağız mesele o. Kendimizle dalga geçtiriyoruz, kendimizle alay ediyoruz. Gülben Ergen’in yaptığı paylaşımın altına bir yorum yazılmış, okudum ve çok zoruma gitti. Sayın Cumhurbaşkanının iftar sofrasına o kadını oturtanların acaba yüzü kızardı mı, merak ediyorum. Allah aklımızı fikrimizi başımıza getirir de bir daha bunları yaşatmaz İnşallah.”

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 9.5.2019 16:22

İLGİLİ HABERLER