Asayiş
  • 5.6.2014 19:25

Ailenin katili yakalandı

HATAY'ın Kırıkhan İlçesi'nde 14 ay önce kız kaçırma konusunda meselesi nedeniyle 46 yaşındaki Nuri ve Songül Harberlioğlu ve 2 çocuğu öldürüp, 2 çocuğu da yaraladığı iddiasıyla 14 aydır aranan 47 yaşındaki H.D., Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandı.
Harbelioğlu Ailesi'nin yeğeni Özkan Harbelioğlu ile saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen ailenin kızı Ayşegül E. ile evlenmek için kaçtı. Ayşegül'ün akrabası H.D., Özkan Harbelioğlu'nun kaportacı amcası, 47 yaşındaki Nuri Harbelioğlu'nun evine gelerek, "Ayşegül'ün yerini biliyorsunuz. Yerini söylemezseniz katliam yaparım' diyerek tehdit etti. Aile tehditle ilgili şikayette bulunmazken, H.D. gece pompalı tüfekle Harbelioğlu Ailesi'nin evini basarak Nuri, eşi Songül ile çocukları 23 yaşındaki Sedat, 16 yaşındaki Sinan, 25 yaşandaki Gizem ve 3 yaşındaki Uğur Harbelioğlu'na ateş açtı. Nuri, eşi Songül ile çocukları Sedat ve Sinan olay yerinde hayatını kaybederken, Gizem ve Uğur Harbelioğlu yaralandı.

Kaçarak izini kaybettiren H.D., bugün Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye'nin Bab-Al hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede güvenlik güçleri tarafından yapılan rutin arama ve kimlik kontrolü sırasında yakalandı.

Gözaltına alınan H.D., sevk edildiği Reyhanlı Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Mehmet EZER/REYHANLI (Hatay), (DHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:27

İLGİLİ HABERLER