Asayiş
  • 31.5.2006 17:12

AİLESİNİ KATLEDEN 16 YAŞINDAKİ KIZ CİNSEL İLİŞKİYE GİRMİŞ

Sevgilisiyle birlikte anne, baba ve ablasını öldüren liseli Gülçin, cinayeti evlenmek için işlediklerini itiraf etti. Soruşturmayı yürüten savcı, "Hukuken cinayet aydınlatıldı ama toplumsal kökenleri bilimsel olarak da ortaya konulmalı. Olay tam klinik vaka" dedi.

Katil doğanlar filminde olduğu gibi sevgilisiyle birlikte anne, baba ve ablasını öldüren liseli Gülçin Kaya, ailesini, evlenebilmek için öldürdüğünü itiraf etti. Savcılık'ta ve Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelerde suçu itiraf eden Gülcin Kaya, suç ortağı sevglisi Kamil Bayındır'la birlikte geçen Temmuz ayından beri birlikte olduklarını anlattı. Gülçin Kaya, buna rağmen ailesinin evlenmelerine izin vermediğini ve görüşmelerini yasakladığını anlattı.

Gülçin Kaya'nın ifadesinde öldürdüğü ablası için 'Ablam herşeyi yapıyordu ama beni engellemeye çalışıyordu. Onu kıskanıyordum" sözleri dikkat çekti.

"CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİK"
Sevgilisi Kamil'le cinsel ilişkiye girdiklerini anlatan Gülçin Kaya'ya, sevgilisi hakkında "18 yaşından küçüklerle cinsel ilişki kurma" suçu kapsamında şikayetçi olup olmadığı soruldu. Gülçin soruya, "Kendi rızamla isteyerek birlikte oldum. Şikayetçi değilim" yanıtını verdi.

Ailesinin sevgilisiyle görüşmesini yasakladığını buna rağmen görüşmeye devam ettiklerini anlatan Gülçin, "Evlenebilmek için ailesinden kurtulmaya karar verdiklerini ve olayı planladıklarını" anlattı. Kaya, bütün aile fertlerini öldürmeye karar verdiklerini, annesi Fatma ve babasını Kamil'in öldürdüğünü, ablasını ise kendisinin bıçakladığını anlattı.

"KLİNİK BİR VAKA"
Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Velioğlu, VATAN'a yaptığı açıklamada, olayın "hukuk yönünden aydınlandığını" belirtti. Cinayetin adliye boyutunun kolayca çözülmesine rağmen toplumsal nedenlerinin ortaya konulamadığını belirten Savcı Velioğlu, şunları söyledi: "Bu çok sarsıcı, acaip bir olay. Bu tam 'klinik vaka' dedikleri türden bir olay. Üniversitelerin böyle olayları araştırması gerekir."

VAHŞETE 40 YIL HAPİS
Ankara Savcılığı'nın hazırlayacağı iddianameye göre Kamil Bayındır'ın, 2 cinayet ve iştirak ettiği bir cinayet için "müebbet hapis cezası" alması Cezaların İnfazı Hakkında Kanun'a göre 40 yıl yatması bekleniyor. 18 yaşını doldurmayan Gülçin'in cezası ise 30 yıla düşecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER