Asayiş
  • 25.10.2005 00:08

AİLESİNİN, "KAÇIRILDI" DİYE POLİSE BAŞVURDUĞU LİSELİ, ÇALINTI BİR ARAÇTA İKİ KIZ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE TRAFİK EKİPLERİNE YAKALANDI

ABDULLAH ARVAS
İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da bir süre önce eğitim gördüğü lise önünden kaçırıldığı söylenen ancak Kartal'da çalıntı bir otomobille yakalandıktan sonra uyuşturucu kuryesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan liseli öğrencinin babası, oğlunun uyuşturucu mafyası tarafından tehdit edildiğini ve kaçırılma oyununu bu yüzden tertiplediğini iddia etti.


Kaçırıldığı iddia edilen ancak çalıntı bir otomobille yakalndıktan sonra uyuşturucu kuryesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan lise öğrencisi U.K.'nın, Maltepe Öğretmenevi Müdürü ve 29 yıllık öğretmen olan babası Yılmaz Kılıç, kendilerinin de kaçırılma olayına inandıklarını ve bu yüzden polise başvurduklarını söyledi.

 U.K.'nın Kartal'daki bazı kişilerden iş teklifi aldığını anlatan Kılıç, "Oğlumu dergi dağıtımı işi diye kandırmışlar. Altına araba vermişler. Bu işe girdikten sonra da baskı yapmışlar. Ufuk, bir kaç kez bu işi yaptıktan sonra, dergi poşetleri içinde uyuşturucu dağıttığını anlamış. Bunun üzerine yapmak istememiş. Ama şahıslar, "Biz babanı biliyoruz. Aileni tanıyoruz. Zarar veririz diyerek tehdit etmiş. Ufuk da eve gitmemek için Utku diye bir arkadaşı ve diğer arkadaşlarının yardımıyla kaçırılma süsü vermiş. Bugün Yakacık'ta polis ekipleri çalıntı bir arabayla birlikte yakalamışlar" dedi.


U.'nun kendilerine perşembe günü bir not gönderdiğini söyleyen Yılmaz Kılıç, "Burada tehdit edildiğini söylemişti. Bunu polise söyledik. Bir isim var ama bunu açıklayamam. Ben eğitimci bir baba olarak okullarda bu uyuşturucu konusunun gündeme getirilmesini istiyorum" diye konuştu.


U.K.'nın ailesi, yaklaşık 5 gün önce oğullarının eğitim gördüğü Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi önünden kaçırıldığını belirterek polise başvurmuştu. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan U.K., Anadolu yakasında 2 kız arkadaşıyla bir otomobilde gezerken yakalanmıştı. Plakası çalıntı olan aracı durduran polis, şahsın bir süredir kayıp olduğu söylenen U.K. olduğunu belirlemişti. U.K.'nın, otomobili çaldığı öne sürülmüştü. Gözaltına alınan U.K., sorgusunun ardından Kartal Adliyesi'ne sevk edilmiş, tutuklandıktan sonra cezaevine gönderilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER