Gündem
  • 2.12.2021 23:48

Ajana destek veren DEVA Partisi para aldığını görünce şoka girdi

Deva Partisi'nden Metin Gürcan kararı

Deva Partisi yönetimi, 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklanan parti kurucularından Metin Gürcan ile ilgili tutumunu netleştirdi. Gürcan'a hukuki destek verileceği ancak yabancı bir diplomattan para almasının rahatsız edici olduğu belirtildi.

Deva Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, parti kurucularından Metin Gürcan'ın yabancı bir diplomattan, bir AVM'nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu durumun siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini belirtti.

Yeneroğlu, cezaevinden çıkması halinde partisinin, Gürcan'dan bu konuda savunma isteyeceğini açıkladı.

Gürcan'a yöneltilen "askeri ve siyasi casusluk" suçlamasının ise "mesnetsiz" olduğunu söyleyen Yeneroğlu, DEVA Partisi olarak avukatları aracılığıyla hukuki destek vererek, kurucularının adil yargılanma hakkını savunacaklarını kaydetti.

'Casusluk' suçundan tutuklanmıştı... Buluşma görüntüleri ortaya çıktı

Deva Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve emekli subay Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla 26 Kasım'da İstanbul'da gözaltına alındı. 29 Kasım'da da çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi

Güncellenme Tarihi : 3.12.2021 22:55

İLGİLİ HABERLER