Dünya
  • 8.10.2008 19:34

AJANSIN 4'Ü ESKİ GENEL MÜDÜR İLE 20 GAZETECİSİ AJAN ÇIKTI

SOFYA - Bulgaristan'ın resmi haber ajansı BTA'da 4'ü eski genel müdür olmak üzere, 20 gazetecinin komünizm dönemindeki siyasi polisinin ajanı olduğu ortaya çıktı.
Bulgaristan parlamentosuna bağlı çalışan komisyon, 1989 yılında sona eren komünizm döneminde "DS" kısa adıyla bilinen siyasi polis ajanlarını araştırıp vardığı sonuçları açıkladı. Buna göre BTA'nın eski genel müdürlerinden Boyan Traykov, İvo İncev, Georgi Gruev ile Milen Vılkov'un ajan olduğu bildirildi.
Araştırma sonuçlarını internet sitesinden yayımlayan komisyon, toplam çalışan kadrosu 600 civarında olan BTA'da 1989 yılından sonra görev yapmış 20 gazetecinin eski komünist dönemindeki siyasi polis için paralı muhbirlik yaptığını duyurdu.
Genel Müdür Maksim Minçev'in yönetimindeki BTA'nın mevcut idari personeli arasında ise eski siyasi ajan bulunmadığı kaydedildi.
Komisyon, medya sektöründe denetim görevi yürüten 9 üyeli Elektronik Medya Konseyinin (SEM) 1989 yılından bu yana görev yapmış 56 üyesinden 4'ünün de geçmişte ajanlık yaptığını açıkladı.
Bulgaristan'da iç güvenlik ve dış askeri istihbarat alanında çalışanları araştıran komisyonun, gelecek günlerde ülkenin ulusal televizyonu (BNT) ile devlet radyosu BNR'de görev yapmış gazetecilerin durumunu da açıklayacağı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER