Gündem
  • 4.9.2013 12:16

AK Parti bu anketi konuşuyor

AK Parti'nin bugüne kadar yürüttüğü ve bundan sonra da yürüteceği çalışmalar gözden geçirildi. Toplantı daha önceki MYK toplantılarına nazaran daha kısa sürdü, yaklaşık 2.5 saatte tamamlandı.

Toplantıda, yerel seçimler için önceden hazırlanmış olan ve illerin son durumlarını ortaya koyan raporlar detaylı şekilde ele alındı. 3 ayrı araştırma şirketinin yaptığı araştırmalara göre partinin il il oy oranı ele alınırken, AK Parti'nin Ankara ve İstanbul'da yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranına sahip olduğu anlaşıldı.

Ayrıca Adana'dan Diyarbakır'a kadar olan ilk 20 ildeki anket sonuçlarının tartışıldığı toplantıda belediye başkanlarının isimleri gündeme gelmedi.

Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın koordinasyonunda hazırlanan raporlar, Başbakan Erdoğan'a sunulurken, bu raporlarda belediyelerin de detaylı bir karnesinin çıkarıldığı öğrenildi.

Toplantıda büyükşehir belediyelerinde kimlerin aday olacağı konuşulmazken, büyükşehir belediyelerine aday olacak isimlerin eylül ortasından itibaren açıklanması bekleniyor.

HABERVAKTİM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER