Gündem
  • 22.11.2019 10:51

AK Parti’de 30 büyükşehirin raporu Erdoğan’a sunuldu

AK Parti'de Ocak ayında başlayacak kongreler öncesinde 30 büyükşehirin teşkilatlarına ilişkin hazırlanan kapsamlı rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığı, uzun zamandır 30 büyükşehire dair koordinatörlerinde desteğiyle hazırladığı 'performans değerlendirmesi' raporunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in başkanlığında hazırlanan raporda değiştirilmesi gereken il başkanları hakkında maddeler halinde gerekçelere yer verildi.

Her il için 3 başkan adayı belirlendi

Raporda, 30 büyükşehirin genel ve yerel seçim sonuçları, il başkanlarının bölge milletvekilleri ile uyumu, haklarında çıkan olumsuz haberler dahil bir çok başlık yer aldı. Ayrıca her il için 3 yeni il başkan aday isminin de bulunduğu raporda, yeni seçilecek ilçe yönetimlerinin de, o ilin il başkanı adayı ile birlikte belirlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Başkan sayısı düşen illerde değişim olacak

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda değişimin süreceğini ifade ederek, “Şayet bir yerde oyumuz düşmüşse, hele hele milletvekili ve belediye başkanı sayımız azalmışsa hiçbir şey yok gibi hareket edemeyiz. Görevine devam edecek ve değişecek teşkilatlarımızla ilgili çalışmalarımızı belirlediğimiz safhaya getirdik.” demişti.

Sezai Erhan   yeniakit.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2019 09:47

İLGİLİ HABERLER