Gündem
  • 16.6.2014 16:15

AK Parti’den ilk açıklama

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP ve CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklamasına ilişkin, "Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkaran uluslararası iradedir. Böyle bir oyunun içerisine girmezler diye düşündüm. Gördüm ki kendileri uluslararası oyunun parçası haline geldi" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, TGRT Haber kanalında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Programda soruları yanıtlayan Tayyar, gündeme ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Tayyar, MHP ve CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesine ilişkin, "Böyle bir ihtimal vardı ama bize kamera şakası gibi gelmişti. Gerçek olduğunu resmi ağızlardan ifade edilince anladık. Günlerce konuştular çerçeveyi bilgilendiren sonunda da o çerçevenin içerisine fotoğraf koydular. Ekmeddin İhsanoğlu hayırlı uğurlu olsun. İlk duyduğum anda sayın Başbakanımızın ne kadar şanslı bir insan olduğunu bir kez daha farkettim. Çok badireli günler geçirmiş olmamıza rağmen zaman zaman bazı vatandaşlar ’Başbakan da ne kadar şanslı dört ayağının üstüne düşüyor, Allah kendisinin Kadir gecesinde yaratmış’ falan gibi halk arasında bu tür esprili ile karışık yorumlar yapılırdı" şeklinde konuştu.

Çatı adayının siyaset için en uygun isimlerden biri olduğunu söyleyen Tayyar, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan da şuna üzüldüm. Ekmeleddin İhsanoğlu, bu iktidarın döneminde İslam Kurtuluş Örgütüne Genel Sekreter yapılmış birisidir. Daha sonra o kuruluşa geçtikten sonra maalesef o ağırlığı oluşturamadı. Farklı mahfillerin politikalarını güden isim haline geldi.O nedenle de hükümetle ters düştü. Başbakanımızın da kendisine yönelik daha sonra ifadeleri oldu. O ideolojik savunmamı çıkar işbirliği mi bunu zaman içerisinde değerlendirmesini yapacak. Suriye krizi meydana geldiği zaman Esad’ı koruyan Esadcı geçiş dönemini savunan politikayı savunuyordu. Mısır’da darbe olduğu zaman Başbakanımız açık ve net tavır koydu. Ekmeleddin İhsanoğlu darbe diyemedi. Tam tersine darbe koalisyonunu kollayan bir yaklaşım sergiledi. Onların savunucusu haline geldi."

Çatı adayı MHP ile CHP’nin ya da buna eklenmiş küçük partilerin birlikte belirlediği aday gibi gözükmediğini belirten Tayyar, "Bunlara biraz dayatılmış gibi gözüküyor. Uluslararası tercihinde rol oynadığını düşünüyorum. Mısır’daki koalisyon, Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığında da rol almış gibi gözüküyor. Geçmişte savunduğu politikaları dikkate aldığımızda böyle bir izlenim bıraktı. Irak’ta problem haline gelen İŞİD’in arkasındaki koalisyonda aynı. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkan iradeyle bugün Irak’ı karıştıran İŞİD’i arkasındaki koalisyon aynı. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkaran uluslararası iradedir. Böyle bir oyunun içerisine girmezler diye düşündüm.Gördüm ki kendileri uluslararası oyunun parçası haline geldi. Yaklaşım 1 yıldır bir şeyler söylüyoruz. Türkiye’nin önüne 2023 yılına doğru giderken ciddi engeller olabileceğini herkesin dikkatli olması gerektiğini, bir darbe teşebbüsünde olabileceğini söylemiştim" dedi.

Devlet Bahçeli’nin son bir yıl içerisinde ciddi bir savrulma içerisinde olduğunu ifade eden Tayyar, şöyle devam etti:

"Böyle kritik zamanlarda herkesi şaşırtan sonuçlar yapıyor. Oyuna tuzağa düşürülmüş gibi görünüyor. Karanlık senaryonun taşıyıcısı haline geldi. Üzgünüm ama bu millet artık Kemal Kılıçdaroğlu’na olduğu gibi Devlet Bahçeli’ye de gereken dersi verecek. Bu hesap Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptırtmayacak her türlü senaryoya kadar uzanacak. Nihai hedefin Başbakan olduğunu, Başbakanın cumhurbaşkanlığı adaylığı olduğunu söyledik. Arkasından gezi gerçekleşti. Arkasından 17 Aralık gerçekleşti. Eğer Gezi sonuçlansaydı, 17 Aralık’a ihtiyaç duyulmazdı. 17 Aralık’tan da istenilen sonuç alınmadı. 30 Mart’a endekslendiler. 30 Mart’ta artık geride kaldı. Şimdi Türkiye’yi kuşatarak, milli değerler üzerinden yeni bir kampanya yürütülüyor. Bu milli değerlerin aşındırılması, yeni bir öfke dalgası oluşturulması için Suriye’deki ve Irak’taki gelişmeler kullanılacak. IŞİD’de bunun araçlarından birisi. IŞİD’i ortaya çıkaran bu kadar güçlendiren birden fazla sebep var."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:08

İLGİLİ HABERLER