Gündem
  • 30.3.2009 15:32

AK PARTİ DİYARBAKIR ADAYI : BİZ SEÇİMİ SANDIK BAŞINDA KAYBETTİK

SEBAT KARABULUT/REMZİ BURULDAY
DİYARBAKIR  - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Teşkilatı, Diyarbakır'da seçim sonuçlarını değerlendirirken, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, seçimi sandık başında kaybettiklerini söyledi.
Diyarbakır'da DTP'nin büyük bir oy farkıyla birinci gelmesi AK Parti'de hayal kırıklığına neden oldu. 29 Mart yerel seçimleri ile ilgili olarak AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, İhsan Arslan, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, İl Başkanı Ahmet Öcal, alt kademe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Ahmet Öcal,
seçim sonuçları ne olursa olsun halkın tercihine saygılı olduklarını belirterek, "Temennimiz bu sonucun halkımıza hizmet olarak yansımasıdır. Siyasi mücadelenin amacının, halkıma hizmet olduğu bilinciyle seçim sonuçlarının ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz" dedi.

BİZ SANDIK BAŞINDA KAYBETTİK
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, seçimlerde hata yapmadıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız bize desteğini gösterdi. Ama sandık başında biz kaybettik. Bugüne kadar yapmış olduklarımızı değerlendireceğiz. AK Parti'nin kimlik siyasetinde ve hizmet siyasetinde bir yanlışının olmadığını belirtmek istiyorum. Sandıklarda müdahaleyi basın görmediyse ben bir şey diyemem" şeklinde konuştu.
Milletvekili İhsan Arslan ise, seçim sonuçlarının göz ardı edilemeyeceğini ifade ederek, "Bundan sonra bütün partililer bu sonucu çok iyi değerlendirmeli. En çok oy alan en haklı anlamına gelmez Politikalarının doğru olduğu anlamına gelmez. En çok oy alanın en çok yanlış yapma şansı da vardır. Ama biz kendi adımıza sonucu çok iyi değerlendireceğiz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER