Gündem
  • 4.3.2020 20:31

AK Parti : Engin Özkoç mayın eşeğidir

 AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan CHP'li Özkoç'un sözlerine sert tepki

Son dakika haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un TBMM'de yaptığı skandal açıklamalara her kesimden büyük tepki geliyor. Küfre varan hakaretlere tepki gösteren isimlerden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, olay için "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a çok sert yanıt verdi. Akbaşoğlu, "CHP, Türkiye'yi uzun zamandır karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapıyor." dedi. Skandal açıklamaların ardından TBMM'deki oturum karışmış, çok sayıda vekil yaralanmıştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un açıklamalarına tepki göstererek, "Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş cumhurbaşkanımız ve başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin grup başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır" dedi.

"İHANET İÇİNDE SÖYLENMİŞ SÖZLER"

Kurtulmuş, "CHP'nin Grup Başkanvekili bütün edep sınırlarını zorlayarak, özellikle Türkiye'nin bu kadar önemli bir varoluş mücadelesi verdiği, askerlerimiz şehit olduğu ve bütün halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya gayret ettiği bir ortamda böylesine provokatif ve aşağılık sözleri söylemesi ciddi bir seviyesizliktir. Bu adam bu sözleri söylemişse ihanet içinde söylemiştir. Şiddetle kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu milli mücadelesinde yalnız değildir arkasında 83 milyon vatandaşımız vardır. 3- 5 kendini bilmez ne derse desin bunun hiçbir kıymeti yoktur." ifadelerini kullandı.


"CHP'NİN DE İŞLEM BAŞLATMASI LAZIM"

Hakaretlerin tesadüf değil bilinçli yapıldığını belirten Kurtulmuş, "Bu hakaretler son derece bilinçli söylenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini köşeye sıkıştırmak için, siyaset yapıyorum diyerek hakaret dolu sözler söylemiştir. Bu millet bunun hesabını sandıkta soracaktır. CHP'nin bu vekil hakkında ciddi anlamda işlem başlatması gerekir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Gazi Meclisimizi böylesine provokatif bir şekilde germeye kimsenin hakkı yoktur. Bu adam bu eylemlerinin sonuçlarına katlanmak zorundadır." diye konuştu.

"HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAK"

Kurtulmuş, Twitter hesabından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un açıklamalarına ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MECLİS ÇATISI ALTINDA YERİ YOK!

TBMM Başkanı Şentop tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, "(Meclis'teki yumruklu kavga) Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır.

"Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil, görüşlerini herkes ifade edebilir ama bunu hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da siyasetçilerimize de yakışmıyor. Milletimiz de bundan rahatsızdır." ifadelerini kullandı.

"MAYIN EŞEKLİĞİ YAPIYOR"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakareti sonrası TBMM'de sert bir açıklama yaptı.

Akbaşoğlu, "CHP, Türkiye'yi uzun zamandır karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapıyor. Bu utanç CHP tarihine geçmiştir.CHP Grup Başkanvekili'ne karşı tüm yasal haklarımız mahfuzdur. Bunun hesabı sorulacaktır." dedi.

AK PARTİ'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

AK Partili milletvekilleri Özkoç'un açıklamaları sonrası sosyal medya hesaplarından sert ifadeler kullandı.

CHP'li Özkoç'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarf ettiği sözler nedeniyle tepki gösteren Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Haysiyetsiz, şerefsiz, onursuz görmek istiyorsanız kendi cenahınıza ve aynadaki suretinize bakacaksınız. Bekamız için, ülkemiz içinde ve dışında tarihimizin en büyük mücadelelerimizden birini verdiğimiz bu süreçte, bu mücadelemize destek vereceği yerde, 1 milyon vatandaşını katleden, 12 milyon Suriyeliyi evsiz, yurtsuz bırakan, 4 milyon mazlum sivil İdlibliye sabah akşam bomba yağdıran katil Esed'e tek cümle etmeyen, çıkıp utanmadan, sıkılmadan, milyonlarca mazluma kucak açan ümmetin umudu olan Başkan Erdoğan'a ahlaksızca suçlamalarda bulunan kişi aslında, haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur. Başkan Erdoğan'a böylesine alçakça hakaret edenlerin değil siyaset yapması, esasen ülkede kalması zuldür. Kapılar açılmışken, siz de defolup gidebilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

AK Partili Hamza Dağ, "Tek vasfı CHP'li Belediyelerin paralarına çökmek olan müptezel, görevini sürdürmek ve asansör işini daha rahat yapabilmek için pis ağzının salyalarını TBMM'ye saçmış. Haddini bil Özkoç, haddini!" derken, Mahir Ünal da, "Hem millet önünde, hem hukuk önünde bunun hesabını vereceksiniz." şeklinde tepki gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 4.3.2020 20:41

İLGİLİ HABERLER