Gündem
  • 16.10.2020 19:22

AK Parti İstanbul Milletvekili Esayan kansere yenildi.

Bir süredir mide kanseri nedeniyle tedavi altında olan Esayan, kansere yenildi.

ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Hastalığı esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da evinde ziyaret ettiği Esayan'ın vefat haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın verdi.

Kalın “Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti.

Bir süredir mide kanseri nedeniyle tedavi altında olan Esayan, kansere yenildi.

1969 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Markar Esayan, çeşitli kurumlarda gazetecilik yaptıktan sonra siyasete atılmış ve 2018'de TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili olarak seçilmişti. Esayan' "Şimdinin Dar Odası", "Karşılaşma", "Jerusalem", "Dünyayı Durduran 60 Gün" ve "İyi Şeyler" adında kitaplar yazmıştı. İşte, Markar Esayan hakkında ayrıntılar...

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

1969 İstanbul Şişli doğumlu Markar Esayan ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi’nde okudu. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı. Master tezi "19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı'nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite" başlığını taşıyan ve alanında bir ilk olan konuyu kapsıyordu. 1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi'nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink'in davetiyle “Dar Kapı” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı. Esayan birçok sivil toplum örgütünde çeşitli projelerde çalıştı ve danışmanlık hizmeti verdi.

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde elim bir suikasta gitmesiyle Dink sonrası Agos'un yayın hayatına devam edebilmesi adına Etyen Mahçupyan ile birlikte çalıştı. Dink'in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos'tan ayrıldı. Bir süre sonra yazılarına da son verdi.

Markar Esayan hayatını kaybetti #1

 

 

Markar Esayan hayatını kaybetti #2

 

Merkar Esayan'ın vefatı üzerine siyaset dünyasından mesajlar geldi. İşte o mesajlar...

İBRAHİM KALIN

Sözcü İbrahim Kalın: "Sevgili Markar Esayan'ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

Güncellenme Tarihi : 16.10.2020 19:32

İLGİLİ HABERLER