Gündem
  • 28.6.2008 17:59

AK PARTİ KAPANIRSA A, B VE C PLANLARIMIZ HAZIR

AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, kapatma davasıyla ilgili süreci değerlendirirken, yeni partinin isminin hazır olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkmesi’nden çıkacak kararın olumsuz olması halinde A, B, ve C planlarımız hazır. Kararın olumsuz çıkması halinde yeni partinin kurulması için plana da gerek yok. Bu zaten olağan bir durum” dedi. Yakut, AKP’ye kapatma davasına diğer siyasi partilerin sıcak baktığı da öne sürdü.
AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Nöbetçi milletvekili’ uygulamasında vatandaşların sorunlarını dinleyen Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatandaşların da kapatma davasıyla ilgili sorular sorduğunu belirten Yakut, “Bizim mücadelemiz, demokrasi, hukuk, insan haklarının genişletilmesi ve insanlarımızın zenginleştirilmesi mücadelesidir” dedi.
Demokrasi, hukuk, insan hakları ve insanların zenginleştirilmesi konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Sadık Yakut, muhalefetin kapatma davasıyla ilgili tavrını da eleştirdi. Yakut, “AKP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından bu tarafa genel anlamda Meclis içinde bulunan ya da Meclis dışında bulunan muhalefet partiler sanki partinin kapatılmasını istiyor gibi tavır içindeler. Hiçbir partinin, AKP kapatıldıktan sonra kendisine görev düşeceği şeklinde muhalefet anlayışında olmaması gerekir” dedi.
“AKP olarak ne rejimle ne sistemle hiçbir problemimiz yok. Hesaplaşmamız da yok” diyen Yakut, Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklediklerini, her türlü sonuca hazırlıklı olduklarını da söyledi. AKP’nin kapatılması halinde izlenecek yol konusunda ise Yakut, şunları söyledi:
“Mahkeme kararı bizim beklemediğimiz ölçüde çıktığı takdirde zaten parti olarak A, B ve C planlarımız var. Bunun için ne gerekiyorsa ön hazırlıkları yapılmış durumda. Çalışmalar devam etmekte. Olumsuz bir karar çıkması ve yasakların gelmesi halinde de Anayasa'da belirtilen partalentonun yüzde 5’i kadar milletvekilinin azalması durumunda kısmı seçim yapılması gündeme gelir. Ama, ondan sonraki siyasi gelişmeler erken seçimi gündeme getirir mi göreceğiz. Şu anda böyle birşey görünmüyor. Biz, 340 milletvekiliyle yolumuza devam ederiz. Olumsuz bir karar halinde de yeni kuracağımız partiyle iktidarımıza, ülkeye ve milletimize hizmet ederiz.”
Yakut, gazetecilerin yeni kurulacak partinin ismi ve amblemiyle ilgili soruları ise, “Partimizin kapatılmaması gerektiği düşüncesindeyiz. Buna göre çalışıyoruz. Ancak olumsuz bir karar çıkması halinde yeni parti kurulacağı da olağan bir durum. Bunun için A, B ya da C planına gerek yok. Partinin ismi ve amblemiyle ilgili MYK karar verir. Yeni ismin açıklanması biraz zaman istiyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra tartışacağız bunları. Kapanmazsa zaten bunlar hiç gündeme gelmeyecek. A,B ve C planları Anayasa Mahkemesi'nin karayla birlikte tartışmaya açılacak” diye yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER