Gündem
  • 29.5.2006 11:57

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GEÇEN'DEN 'YOLSUZLUK' İSYANI...

ALİ ULURASBA
ANKARA - Hatay'daki 'Ali Dibo' düzeniyle ilgili partisini eleştiren ve bu yüzden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Hatay Milletvekili Fuat Geçen, "Maalesef tuz kokmaya başlamıştır" dedi.


AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı Hakkı Köylü'ye bir mektup yazan Geçen, Hatay'daki 'Ali Dibo' düzeniyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından AK Parti'nin hükmi şahsiyetine zarar verdiği, teşkilat mensuplarını mesnetsiz suçlayarak onları zan ve kanaat altında bıraktığı gerekçesiyle savunmasının istendiğini hatırlatarak, "Bunun bir savunma değil bilgilendirme olduğunu belirtmek düşüncemi arz ediyorum" dedi.


Yolsuzlukla mücadelenin halkın vazgeçilmez talebi olduğunu belirten Geçen, "AK Parti bu konuda seçim öncesi halka önemli taahhütte bulunmuş ve geniş halk kitlelerinden bu söylemlerinden dolayı önemli bir destek almıştır. Ancak ilerleyen süreçte yolsuzluk konusundaki tavır zamanla kararlılığını kaybettiği gibi AK Parti yöneticileriyle ilgili çok önemli bilgi ve belgeler ortaya konularak yolsuzlukla ilgili iddia ve isnatlar başlamıştır" açıklamasını yaptı.


Bakanlarla ilgili gensoruların verildiğini, ancak parti içi denetim mekanizmasının işletilmesi yerine 'sayısal çoğunluk' kullanılarak ve 'muhalefet hükümeti yıpratmak istiyor' mantığıyla bunların reddedildiğini öne sürerek, 'ya iddia edilen şeyler doğruysa' diye hiç düşünülmediğini söyledi.


Bu yaklaşımın parti mensupları ve teşkilatları ne yaparsa yapsın iktidar gücüyle bunun reddedileceği mantığını ortaya çıkardığını savunan Geçen, bunun bakanlık ve taşra teşkilatlarındaki yolsuzluk iddialarını arttırdığını ileri sürdü.


AK Parti yönetiminin yolsuzluklarının üzerine kararlılıkla gitme yerine olayları iftira gibi görme ve zamana yayma eğiliminde olduğunu iddia eden Geçen, dolayısıyla yolsuzluklarla mücadelede halkın beklediği sonucun alınamadığını öne sürdü.


Yolsuzlukla ilgili bilgi ve belge ortaya koyan kişilere suçlu gözüyle bakılarak, ortaya konulan bilgi ve belgelerin görmezden gelindiğini, bu kişilere muhalif gözüyle bakıldığını ileri süren Geçen, "Üzülerek söylemek durumundayım ki AK Parti için bu bir dönüm noktası olmuştur. Adeta yolsuzlukla mücadele etme yerine yolsuzlukla mücadele edenle edilir hale gelmiştir" dedi.


Bir siyaset bilimcisinin 'İktidar bozar, mutlak iktidar mutlak bozar' sözlerini hatırlatan Geçen, "Bu sözün doğruluğu AK Parti için de geçerli olmuştur. Yolsuzlukları bildiren, belgeleyen, tedbir alınmasını isteyenin baskı altına alındığı, tavır konulduğu bununla da yetinilmeyip şahsımda olduğu gibi tedbirli olarak partiden kesin ihracımın istendiği bir yıldırma bundan sonra bilgi ve belge ortaya koyma niyetinde olanları sindirme, terbiye etme metotlarına yönelinmiştir. Yolsuzluk toplumun değerlerini yok eden insanımızı asimile eden ülke kaynaklarını tüketen toplu bir mücadeleyi gerektiren çok önemli bir hastalıktır. Bu millet AK Parti'ye oy verirken tuz nazarıyla bakmıştır. Ama maalesef tuz da kokmaya başlamıştır. Hatay'daki 'Ali Dibo' düzeni çerçevesinde rol olan konumu ne olursa olsun partilerin yaptıklarını teşhir etmek bir milletvekili olarak benim en büyük sorumluluğumdur. Ettiğim yeminin gereğidir. Yolsuzlukla mücadele partimiz mensupları dışında kalan kişilerin yaptıkları yolsuzlukla sınırlı kalırsa, bu mücadele halk ve hak için bir mücadele olmaktan çok siyasi bir avantaj sağlamaya döner. Bu tarz daha önceki iktidarlarca denenmiş ve ülke çok şey kaybetmiştir. Eğer parti menfaati öne çıkarılırsa bu aracı amaç etme gibi bir hataya düşme olur" ifadelerinde bulundu. Geçen, mektubunda şu ifadelere de yer verdi:


"Seçim bölgemdeki 'Ali Dibo' düzeniyle sadece siyasi hayatımda değil memuriyet süresince de mücadele ettim. Hatay'daki olanlar bir örnektir. Ben bu örnekten hareketle ülke genelinde tedbir geliştirilmesine esas olacak bir çalışma başlatılmasını parti yönetimimizden ısrarla talep ettim. Üzülerek ifade edeyim ki gerekli netice alıcı çalışmayı göremedim. Millet hukukunu koruma adına ettiğim yeminin gereğini yaparak bu kirli gidişin bilgi ve belgelerini ortaya koyarak yüce Türk milletiyle paylaştım. Allah bu necip milletin yar ve yardımcısı olsun. Sanırım sevdası yine başka bir bahara kalacak. Verilecek kararın her türlüsü benim mücadele azmimi ve millete olan bağımlılığımı arttıracaktır."


Geçen, açıklamasında 'hizmetin hizmetkarlığına' devam edeceğini de ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER