Gündem
  • 12.7.2009 12:42

AK PARTİ’NİN ANKARA TEŞKİLATININ BAŞINA PARTİ KURUCUSU İSMAİL SAFİ GELİYOR

Partiye yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre yüzde 30’a yakın oy düşüşü Genel Merkez’i harekete geçirdi. Ankara il teşkilatını toparlayarak 2011’de yapılacak genel seçimlere hazırlamak için düğmeye basan parti kurmayları, 19 Temmuz’da yapılacak il kongresinde revizyona hazırlanıyor. Buna göre mevcut il başkanı Halis Bilge yeniden aday gösterilmeyecek ve direksiyona başka bir isim geçecek. Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre bu süreçte en güçlü aday olarak parti kurucusu Dr. İsmail Safi gösteriliyor.
 
 
Sonbahar başında yapılması düşünülen büyük kongre öncesi AK Parti, il kongrelerini büyük bir oranda tamamladı. Mayıs ayından itibaren AK Partilileri saran kongre heyecanını yaşayan illerin başında ise Ankara geliyor. Partinin Ankara’da 22 Temmuz 2007 Parlamento seçimlerinde aldığı yüzde 46,58’lik oy oranının 29 Mart’ta yüzde 38’e düşmesi Genel Merkezi yeni arayışlara itti. AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre partinin mevcut il başkanı Halis Bilge değiştirilerek yerine parti kurucusu İsmail Safi getirilecek. AK Partinin 74 kişilik kurucular kurulu üyesi olan ve halen partinin Merkez Disiplin Kurulu üyeliğini sürdüren Safi’nin adaylık sürecinde çalışmalarına hız verdiği bildirildi. Bu kapsamda ilçe başkanları, kurultay delegeleri ve Ankara milletvekilleri ile görüşmelerini sürdüren Safi’ye tabanın yoğun bir ilgi gösterdiği kaydedildi.
 
TEK ADAY
 
Partiye yakın kaynaklara göre, AK Partiyi Ankara’da ki eski gücüne kavuşturacak güçlü bir aday olarak düşünülen 41 yaşındaki Safi’nin karşısına bir başka adayın çıkmasına ihtimal verilmiyor. Önceki hafta gerçekleşen İstanbul il kongresinde yaşanan kavgalı görüntülerin tekrarlanması konusunda kesin kararlı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ankara il kongresine mutlaka tek adayla gidilsin” şeklinde parti yönetimine talimat verdiği alınan bilgiler arasında.
 
MUHAFAZAKARLIĞIN KİTABINI YAZDI
 

Parti kuruculuğu ve Genel Merkez’deki üst düzey görevlerinin yanı sıra Dr. Safi, “Türkiye'de Muhafazakar” düşünce üzerine yaptığı akademik çalışmalarla da dikkat çekiyor.  Safi, yüksek lisansını kent yönetimi üzerine yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nde “Türkiye’de Muhafazakarlığın Düşünsel-Siyasal Temelleri ve Muhafazakar Demokrat Kimlik Arayışı” adlı doktora tezi yapan İsmail Safi’nin, yine bu konuyla ilgili bir kitabı da bulunuyor. İngiltere’de Muhafazakar Parti ve bu partinin şemşiye örgütü IDU (International Democrat Union) ve ona yakın sivil toplum kuruluşları ile diğer think tanklar üzerinde çeşitli çalışmalar yürüten Safi, çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşların da başkanlığını yürütüyor.

İSMAİL SAFİ (1968- Rize)

(20 Ocak 1968 tarihinde RİZE`de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini RİZE’de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nde Kent ve Çevre Bilimleri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Aynı fakültede Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda doktora çalışmasını tamamlayarak, “Türkiye’de Muhafazakarlığın Düşünsel-Siyasal Temelleri ve Muhafazakar Demokrat Kimlik Arayışı” adlı doktora tezini hazırlamıştır. İngiltere’de Muhafazakar Parti ve bu partinin şemşiye örgütü IDU (International Democrat Union) ve ona yakın sivil toplum kuruluşları ile diğer think tanklar üzerinde çeşitli çalışmalar yapmıştır. Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun olmuştur. Avrasya Kuşağı Düşünce Grubu’nun kurucuları arasında yer almış ve bu grubun Genel Koordinatörlük görevini üstlenmiştir. Avrasya Demokrasi Derneği’nin Kurucusu ve Genel Başkanıdır. AK Partinin Kurucular Kurulu üyesi olup, Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Parti’nin 2. Olağan Kongresinde Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeliğine seçilmiştir. İngilizce bilmektedir.)

AK Parti Genel Merkez Görevleri
·         Parti Kuruculuğu
·         Yerel Yönetimler başkan yardımcılığı
·         Dış İlişkiler başkan yardımcılığı
·         MDK üyeliği ve sekreterliği
 
Eğitim
·         Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi -Lisans
·         Ankara Üniversitesi SBF Siyaset Bilimi -Yüksek Lisans
·         Ankara Ünv. SBF. “AK Parti kimliği üzerine” -Doktora
·         Azerbaycan Uluslararası İlimler Akademisi -Fahri     Profesörlük
·         Milli Güvenlik Akademisi -mezuniyet
·         Conservative Party (İngiltere) -staj
·         İyi derece İngilizce
 
Sivil Toplum çalışmaları
·         ICAA (Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Örgütü)              -Türkiye Komite başkanı
·         IDU (Uluslararası Demokratlar Birliği) -üye
·         Avrasya Demokrasi Derneği -genel başkan
·         Türk Demokrasi Vakfı -yön.kur.üy.
·         Su Havzalarını Koruma Derneği -yön.kur.üy.
·         Hemşeri Dernekleri
 
Profesyonel Çalışmalar:
·         AK Parti Siyaset Akademisi hocalığı
·         Üniversitelerde konferanslar
·         Fatih Üniversitesi “siyaset bilimi” öğretim görevlisi
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER