Gündem
  • 20.6.2022 21:26

AK Parti Pınar Gültekin ile alakalı vicdanı sızlatan kararı veren hakimler için HSK'yı göreve çağırdı

Vahşice öldürülen Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Metin Avcı'nın  ailesi Muğla'da en eski CHP'li aile olarak biliniyor. Caninin babası CHP Muğla il örgütünde önemli bir görevde bulunuyor. Katilin ailesi CHP'li olunca ve adalet katliamına CHP'den ne bir ses ne de bir tepki gelmedi.

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın annesi, Ayten Avcı, CHP ilçe yönetim kurulu üyesi.. Babası :Selim Avcı, CHP’li iş adamı.. Cinayeti ört bas etmek isteyen Süleyman Girgin ise CHP Muğla Milletvekili...

İŞTE KATİLİ KURTARAN EKİP
Resim
 

AK Partili Şamil Tayyar’dan Pınar Gültekin kararına tepki: HSK'yı göreve davet etti..

AK Partili Şamil Tayyar, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Metin Avcı’ya indirimli ceza verilmesine tepki göstererek, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararı incelemesini talep etti.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, sanığın cezası uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi.

 AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, kararı '“Hukuk cinayeti” olarak nitelendirerek, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) kararı incelemesini istedi.

 Tayyar, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 "Yakılarak katledilen Pınar Gültekin’in katiline verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ‘haksız tahrik’ gerekçesiyle 23 yıla indirilmesi, hukuk cinayetidir. Yazıklar olsun. Vicdanların talebi, HSK bu kararı her yönüyle incelemelidir."


 

Güncellenme Tarihi : 21.6.2022 00:42

İLGİLİ HABERLER