Gündem
  • 9.1.2015 09:34

AK Parti seçmeni yolsuzluğa inanıyor mu

Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden olan iç güvenlik paketi ve Yüce Divan tartışmaları konusunda AK Parti yönetimi vatandaşın nabzını tuttu.

AK Parti yönetiminin her ay yaptırdığı 'Gündem' başlıklı son kamuoyu yoklamasının sonuçları, yapılan bir analiz çalışması ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunuldu.

Ankette çözüm süreci, iç güvenlik paketi ve Yüce Divan tartışmaları ile seçim sonucu tahminleri yer aldı.

Ankette, devlet içindeki paralel yapının 'örgüt' olduğuna inanların oranı yüzde 60 çıkarken, bu yapıyla en iyi AK Parti iktidarının mücadele edeceği tespiti yapılıyor.

Ankete göre, AK Parti seçmenin yaklaşık yüzde 80'i yolsuzluk iddialarına inanmıyor.

AK Parti seçmeni dışındaki kitlenin yüzde 50'si ise iddiaların doğru olduğuna ve 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanması gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

AK Parti seçmeninin yüzde 13'ü bu iddialarının araştırılmasını istiyor. AK Parti'li seçmenin yüzde 20'si de yine yolsuzluk iddialarının doğru olduğuna inanıyor.

Çözüm sürecine yönelik gelişmelerin de konu edildiği anket çalışmasında, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların yüzde 90'ının Türkiye'den ayrılmak istemediği tespiti yapıldı.

Molotofkokteylinin silah sayılarak ceza verilmesi ve maske takarak eyleme katılanlara hapis cezası uygulamasına ise vatandaştan yüzde 85 oranında destek geldi.

Davutoğlu'na sunulan ankette, 4 farklı anket şirketinin seçim tahminleri yer aldı. Buna göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 48-50 bandında seyrediyor.
Yücel Kayaoğlu -TÜRKİYE GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER