Gündem
  • 30.3.2009 01:10

AK PARTİ TRABZON'U CHP'DEN GERİ ALDI

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON (İHA) - Trabzon Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kazandı.
Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre Trabzon'da Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi Volkan Canalioğlu'na yaklaşık 8 bin fark atarak seçimi kazanan Gümrükçüoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezinde partililere hitaben bir konuşma yaptı.
Trabzon'da kazanan bir partinin, kaybeden bir başkan adayının olmadığını belirten Gümrükçüoğlu, asıl kazanının ise Trabzon olduğunu söyledi. Sevinç gösterisi yapan partililerden kimseyi kırıcı slogan atmamasını isteyen Gümrükçüoğlu, "Seçime katılan bütün adaylar Trabzon'un evladıdır. Hep beraber Trabzon'a hizmet edeceğiz. Sevgi oluşturacak hareketler içine girmeliyiz" diye konuştu. Gümrükçüoğlu'nun konuşması sık sık 'Başkan Orhan Gümrükçüoğlu' sloganları ile kesilirken, seçim kampanyasını güzel duygularla
sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'a yakışan bir seçim kampanyası sonrasında Trabzon bizi belediye başkanlığı ile görevlendirmiştir. Bu göreve layık olabilmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız" dedi.
Sandık görevlilerinin getirdiği sonuçlara göre CHP'nin adayı Volkan Canalioğlu'na 8 bin oy fark attıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sandık görevlilerimiz tutanak ile getirdikleri sonuçlara göre 8 bin oy fark ile kazandığımız belirtilmektedir. Belediye başkan adaylarımıza güzel davranışlarından ötürü, attıkları demokratik adımlardan dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Trabzon'da yapılan yerel seçimlerde kaybeden bir parti, kaybeden bir belediye başkan adayı olmamıştır. Çünkü Trabzon kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte tüm Trabzon'un belediye başkanı olacağız. Hiçbir partiliye ayrım yapmayacağız. Herkese eşit hizmet getireceğiz" diye
konuştu.
Trabzon'un yeni Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, en yakın rakibi CHP adayı Volkan Canalioğlu'na da teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER