Gündem
  • 31.10.2012 16:48

"AK Parti ve MHP kol kola girdi"

AHMET TOPAL
ANKARA (İHA) - MHP milletvekili olan fakat daha sonra partiden üyeliği düşürülen ve AK Parti’ye de üye olduğu iddia edilen bağımsız milletvekili Yusuf Ziya İbreç, kendisinin adaylığının düşürülmesi konusunda AK Parti ve MHP’nin kol kola girdiğini söyleyerek, “İnanması güç ama benim hukuk savaşımda MHP’ye en büyük destek AK Parti’den geldi” dedi.
Kendisinin MHP Genel Başkan Adaylığı’na soyunduğunu fakat MHP üyeliğinin düşürülmesinden dolayı aday olamayacağına dikkat çeken Yusuf Ziya İbreç, kendisinin AK Parti’ye üye olmadığına ilişkin AK Parti’den Yargıtay’a bir başvuru yapılmadığını anlattı. MHP kongresinde kimin birinci kimin ikinci olduğunun belli olduğunu söyleyen İbreç şunları kaydetti:
“Bir partiden aday oluyorum, milletvekili seçiliyorum ama hukuk kurallarına göre ben o partiye üye değilim. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi büyük bir sınava tabi tutulmuş ancak bu sınavdan kocaman bir sıfır almıştır. Parti Genel Merkezi benim hukuk savaşımda karşı tarafa geçerek MHP Genel Başkanlığı’na aday olmamı engellemiştir. Adil olmayan bu yarışta kimin birinci, kimin ikinci olacağı aylar öncesinden tescillenmiştir. Benim adaylığım ile bozulacak bu denge, mevcut yönetimi oldukça tedirgin etmiştir.”
AK PARTİ - MHP KOLKOLA GİRDİ
Yusuf Ziya İbreç, kendisinin MHP üyeliğinin düşürülmesi konusunda AK Parti ve MHP’nin kol kola girerek birlikte hareket ettiklerine vurdu yaptı. İbreç şunları söyledi:
“İnanması güç ama benim hukuk savaşımda MHP’ye en büyük destek AK Parti’den geldi. MHP’li bir milletvekili nasıl olur da AK Parti’ye kaydedilmiş olarak gösterilir? Önce MHP Genel Başkanlığı başvuru yapıyor. Süreç istedikleri gibi gelişmeyince; alınan bir mahkeme kararından sonra ise, AK Parti’ye üye olduğuma dair bildirim devreye giriyor. AK Parti - MHP kol kola girmiş, Yusuf Ziya İbreç’e nasıl çelme takarız diye düşünüyor. AK Parti benimle niye uğraşır, bunu da anlamak mümkün değil.”
Yusuf Ziya İbreç, kendisinin MHP milletvekili olduğuna dair elinde mahkeme kararlarının olduğunu söyleyerek, TBMM Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu’ndaki görevine haksız olarak son verildiğinin tescillendiğini kaydetti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de mahkeme kararlarını beklemeden kendisini bağımsız milletvekili ilan ettiğine dikkat çeken İbreç, AK Parti’nin ise kendisinin bu partiye üye olmadığına dair Yargıtay’a bir başvuruda bulunmadığını söyledi.
Aday olarak MHP kongresinde bulunmasının doğru olmadığını söyleyen Yusuf Ziya İbreç, kongrede ayrıca Bahçeli’ye karşı herhangi bir adayı destekleme ya da delegeleri bu şekilde yönlendirme gayreti içerisine girmeyeceğini ifade eti.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER