Gündem
  • 28.2.2015 16:19

AK Parti yoklamasında renkli görüntüler

AK Parti temayül yoklamasında renkli görüntüler

Her şey tamamdı ama onu unuttular
1

Ak Parti’nin Antalya’da 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan 116 isim için bugün yaklaşık 2 bin 560 partili sandığa gitti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in katılımıyla yapılan temayül yoklaması Kepez Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Partililer 14 milletvekilliği bulunan Antalya’da 116 aday adayı arasında 14 ismi belirlemek için 20 sandıkta oy kullandı. İl Başkanı Rıza Sümer oy kullanrken tüm önlemlere rağmen kabinin üst kısmının açık kalmış olması, ilginç görüntülere neden oldu.

İLGİNÇ PROPAGANDALAR

Aday adayları ilk 14 arasına girebilmek için salon önünde çeşitli ikna yöntemleri uyguladı. Bir aday tüm katılımcılara döner- ekmek, su ve ayran dağıtırken, başka bir aday çay- simit ikramında bulundu. Başka bir aday da katılımcılara sümbül çiçeği dağıttı. Salon önünde davul- zurna ekibi aday adaylarını coşkuyla karşıladı ve bol bahşiş topladı.

ŞAHİN BAŞKANLIK ETTİ

Antalya’daki temayül yoklamasına Ak Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlık etti. Antalya ile birlikte toplam 25 ilde bugün temayül yapıldığını belirten Şahin, 2011’de Türkiye genelinde 5 bin 700 olan aday adayı sayısının bu seçimlerde 6 bin 223’e yükseldiğini açıkladı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

AK Parti'de 116 aday adayının yarıştığı temüyül yoklamasında ilk oyu İl Başkanı Rıza Sümer kullandı. Sümer, adayların isimlerinin bulunduğu listeyi alıp oy kullanma kabinine girdi. Ancak tüm önlemlere rağmen kabinin üzerinin kapatılması unutuldu. Bu durumu fırsat  bilen meraklı aday adayları da İl Başkanı'nın kimleri seçeceğini izlemek istedi. Durumun fark edilmesi üzerine Sümer işaretlemesini bitirene kadar siyah bir örtü bulundu ve kabinin üstü kapatıldı. Aday adaylarının da alandan uzaklaştırılması sonra seçimini yapan Rıza Sümer sandığa oyu atan ilk isim oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER