Gündem
  • 27.12.2013 10:50

AK Parti'de bir istifa daha

AK Parti MYK'sında kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Ankara milletvekili Haluk Özdalga istifa etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'dan sonra AK Parti Ankara milletvekili Haluk Özdalga da istifa etti.

Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, “Parti genel merkezinin dün gece bizlerle ilgili aldığı kararı dikkate alarak ben AK Parti üyeliğinden ayrılıyorum” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 17 Aralık tarihinden itibaren Türkiye’nin gündemine giren yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda izlenen yöntem ile alakalı olarak eleştirilerde bulunan Haluk Özdalga, “Bizde 17 Aralık’ta kamuoyuna yansıyan yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen bütün siyasetçi arkadaşlarımıza kendilerini yargı önünde savunma fırsatı vermeliyiz. Bu arada aksi yargı kararıyla ispat edilene kadar hepsinin masum olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
2007 yılında AK Parti’ye katıldığını söyleyen Özdalga, “Askeri vesayet rejimine karşı durmak, inanç ve vicdan özgürlüğünün önünün açılmasına ve demokratik hukuk devletinin inşasına katkı verebilmek için 2007 yılında AK Parti’ye katıldım. Bunlar benim hayatım boyunca savunduğum görüşlerdi, bu fikirleri savunmaktan hiçbir zaman için vazgeçmem söz konusu olmadı. Parti genel merkezinin dün gece bizlerle ilgili aldığı kararı dikkate alarak ben AK Parti üyeliğinden ayrılıyorum” dedi.
Bir gazetecinin “Disiplin kuruluna gönderilmeseydiniz istifa eder miydiniz?” sorusuna cevap veren Özdalga, “Ben zaten açıkçası son günlerde ciddi bir rahatsızlığım vardı bu gelişmelerden dolayı. Disipline sevk edilmeseydim bugün burada istifa açıklaması yapıyor olur muydum bilmiyorum ama bu olayı biraz hızlandırdı” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:00

İLGİLİ HABERLER