Gündem
  • 18.7.2009 01:03

AK PARTİ'DE ERDOĞAN'IN İSTEMEDİĞİ ADAY SEÇİLDİ!..

AKP Konya İl Başkanlığına Mustafa Çevik seçildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı il kongresinde, 590 delege oy kullandı.

Delegelerin 327'sinin oyunu alan Çevik il başkanı seçilirken, mevcut il başkanı Faruk Dügen de 245 oy aldı.


ERDOĞAN İSTEMEDİ, DELEGELER ONU SEÇTİ

Partisinin Konya İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Çevik’in aday olmasını istemedi, ama delegeler onu seçti. Erdoğan'ın kararına rağmen adaylıktan çekilmeyen Mustafa Çevik, 327 oy ile başkanlığa seçilirken, Faruk Dügen ise 245 oyda kaldı, 18 oy da geçersiz sayıldı.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya İl kongresi için ilk olarak ilçe başkanları ile ardından milletvekilleriyle görüşme yapmıştı. 13 Temmuz Pazartesi günü de adaylık için ismi geçen mevcut başkan Faruk Dügen, eski başkan Mustafa Çevik ve Selçuk Öztürk ile görüştü. Erdoğan, görüşmesinde Faruk Dügen'i aday olarak belirlediğini üç adaya söyledi.

Erdoğan’ın kararının ardından aday gösterilen mali müşavir Faruk Dügen, Çarşamba günü 4 yıldızlı bir otelde yemekli basın toplantısı düzenledi. AKP Konya Milletvekilleri, ilçe belediye ve ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları ile parti üyelerinin katıldığı toplantıda adaylığını açıklayan Dügen, ”Başbakanımız üç adayla Ankara’da görüştü. Kongerinin tek liste olarak yapılmasına ikna etti ve aday olarak da Faruk Dügen’e karar verdiğini tebliğ etti” şeklinde açıklama yapmıştı. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER