Gündem
  • 26.10.2005 00:00

AK PARTİ'DE SANAL KUMAR KRİZİ

DEVLET ARIK
ANKARA (İHA) - AK Parti TBMM Grup Toplantısı, 'sanal kumar' tartışmasına sahne oldu. Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasa tasarısında yer alan sanal kumardan yüzde 20 oranında vergi alınmasını öngören düzenleme milletvekillerini ikiye böldü.

Bazı milletvekilleri düzenlemeye 'Devlet eliyle sanal kumarı meşrulaştırıyoruz' diyerek karşı çıktı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, bakanlık olarak işin vergi tarafıyla ilgilendiklerini, diğer tarafıyla ilgili bakanlıklar ilgilendiğini söyledi.


AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde 'sanal kumar' tartışması yaşandı. Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasa tasarısında yer alan sanal kumardan yüzde 20 oranında vergi alınmasını öngören düzenleme tartışmalara yol açtı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın konuşması sürerken ayağa kalkan bazı milletvekilleri, "Eğer bu düzenleme meclisten geçerse sanal kumarı meşrulaştırmış olursunuz. Devlet eliyle sanal kumar oynanmasına izin vermiş oluyorsunuz. Vergi aldığınız zaman bunu meşru bir zemine taşımış oluyorsunuz. Yarın bütün internet kafeler hep sanal kumar oynanan yerlere dönüşecek" uyarısında bulundu. Milletvekillerinin eleştirilerinin yoğunlaşması üzerine devreye giren Bakan Unakıtan, "Biz işin vergi boyutuyla ilgileniyoruz. Sanal alemde böyle hareketlilik var. Eleştirdiğiniz konuların gözden geçirilmesi lazım. Bir meşrulaştırma söz konusu değil. İlgili bakanlıklar eleştirdiğiniz noktaları değerlendirir" şeklinde konuştu.


Unakıtan, Albaraka Türk yöneticisi olarak yargılandığı davayı ilgilendiren tasarının bir af getirmediğini söyledi. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Türk Ceza Kanunu'nda 'sorumluluğun' esas olduğunu, sahte fatura nedeniyle çalışan kadar patronun da sorumlu olduğunu söyledi. Köylü, bu şekilde bir düzenlemenin Türk Ceza Kanunu'na aykırı olduğunu vurguladı. Unakıtan ise, Köylü'ye cevap vererek, "Kimseyi kurtaran bir yasa değil" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER