Gündem
  • 28.3.2020 12:54

AK Parti'de VİP namaz öfkesi

Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına bazı üst düzey görevlileri alarak Külliye'nin camisinde Cuma Namazı kılması, AK partilileri bile öfkelendirdi.. Millet Cuma namazı kılmak için geldikleri camilerin kapısında çevrilirken, Diyanet İşleri Başkanı'nın Külliye Camisinde Cuma namazı kılması ayıp oldu.

Beştepe Camii'nde cuma namazı - Güncel haberler
Üstelik camide oturma düzeni de yeni bir bidat olarak yerini aldı. Bu namaza tepki gösterenlerden birisi de AK Partili eski vekil Mehmet Metiner'di.

Mehmet Metiner'den VIP namaz tepkisi: Erdoğan'a itibar suikasti

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Beştepe Mİllet Camii'nde kılınan Cuma namazına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayında kılınan Cuma namazı gündemde

Mehmet Metiner, sağlık gerekçesiyle cemaatle kılınan namazların yasaklandığını ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kendi yasağını çiğnediğini söyledi. Yazıklar olsun diyerek kılınan Cuma namazına itiraz eden Metiner, Diyanet TV'den yayınlanan VIP Cuma namazı görüntülerinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı ...

Twitter'dan yaptığı açıklamada Diyanet'e "yazıklar olsun" diyerek kılınan Cuma namazına tepki gösteren Metiner, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın talimatıyla bazı Diyanet seçkinlerinin yasağa uymamasını eleştirdi.

Beştepe'ye özel cuma namazı

İşte Metiner'in o mesajı;
"Yazıklar olsun! Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kınıyorum. Kendileri sağlık gerekçesiyle Cuma ve vakit namazlarını yasakladılar. Dinimizin emriydi, doğru bir karardı. Hepimiz harfiyen uyduk, uyuyoruz. Peki bu karara başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere Diyanet'in seçkinlerinin uymaması neyin nesidir? Bugün paylaşılan VIP Cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan Diyanet seçkinlerine yasak değilse bu asla kabul edilebilir bir durum değildir.

MHP'li Enginyurt: Hayırdır Hacı! Millete yasakken Beştepe'de Cuma ...

"Suikast girişimi değil de nedir?"

 Cuma namazının Beştepe'de olması asla kabul edilemez. Sanki Sayın Cumhurbaşkanımız oradaymış ve o istiyormuş böyle bir Cuma namazını gibi bir algının oluşturmak Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir? Son derece üzgünüm. Diyanet'i şiddetle kırıyorum."
 
 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2020 13:06

İLGİLİ HABERLER