Ekonomi
  • 31.10.2021 17:31

AK Parti'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "AK Parti olarak asgari ücretlileri de, emeklileri de enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Demiröz'ün açıklamalarından satır başları:

250 milyon kişi Kovid'e yakalandı, 5 milyon kişi vefat etti. Ülkemizde 8 milyon hastamız oldu. Dünyadaki daralmaya baktığınızda Türkiye 2020 yılı sonunda pozitif büyüyen bir kaç ülkeden biri. Bu yılda birinci ve ikinci çeyrekte 21,7 büyüdük. Türkiye'nin aylık ihracatı 20 milyar doları geçti.

Bizim Türkiye'de sıkıntımız asgari ücretliler, sabit ücretliler ve emekliler. Bu konuda çalışıyoruz. Bütçe içerisinde bu sıkıntıları çözmeye çalışacağız.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ ZAMMI

Asgari ücrette komisyon mutlaka tüm sıkıntıları ele alarak geçen yılın enflasyon rakamına bakarak belirleyecektir. Sabit gelirliyi, asgari ücretliyi ve emeklileri düşünerek zamları enflasyona göre belirleyeceğiz.

AK Parti olarak emeklileri de enflasyona ezdirmeyeceğiz.

"ÖLDÜK BİTTİK" SİYASETİ YAPILIYOR

Ekonomiye ben hep pozitif baktım. Gelirimize göre yaşam kalitemiz gerçekten yüksek. 20 yıldır iktidardayız ve çok şeyler yapıldı. Bugün Türkiye'de 25 milyon kayıtlı araba sayısı var. Hane sayısı 19 milyon yani her eve bir araç var. Lüks demiyorum kesinlikle ihtiyaç. Bir telefon 15 bin lira ve alınabildiğine göre demek ki alım gücümüz var. Öldük bittik siyaseti yapıyor ya muhalefet o kadar da değil.

2016'lara gidersek 15 Temmuz'a, enflasyon 6 civarındaydı. Türkiye çok iyi durumdaydı. Fakat Türkiye üzerinden dış müdahaleleri unutmamalıyız. Ayrıca pandemi de tüm dünyayı etkiledi. Bunu göz ardı etmek mümkün değil. Türkiye hastanelere yatırımlar yaptı. Biz 20 yıldır çok iyi şeyler yaptık, pandemi süreci beklenmeyen konu. Biz kaldığımız noktadan itibaren devam edeceğiz.

Türkiye'de son çeyrekte yüzde 2'ye yakın büyüme oldu, inanın çift rakama çıkaracağız. Başlamış yatırımları devam ettirmemiz lazım. Bütçeyi daha verimli kullanmaya yönleneceğiz. Türkiye büyük bir ülke, yatırımcıların iştahı çok. Herkesin Türkiye'ye karşı bakışı farklı.

Özel sektörde işler gerçekten iyi. Organize sanayii bölgelerinde yer yok.

Türkiye'nin gelecekteki yapacağı yatırımlar, istihdam, üretim, ihracattaki artış, bütün bunlar dikkate alınarak Merkez Bankası tabi bağımsız bir kurum, tabi neye göre yaptılar bilemem. Pandemi sürecindeki Türkiye için aşağı yukarı 75 milyar dolar kayıp hesaplanmıştı. O 30 milyar dolar civarında kaldı, pozitif anlamda. Orada beklentinin altında bir açık oldu. Merkez Bankası belki de bunu göz önünde bulunduruyor. Büyümeyi kaybetmeyelim diye muhtemelen yapıldı.

"DOĞALGAZDA KIŞI RAHAT GEÇİRECEĞİZ"

Biz anlaşmalarımız yaptık. Doğalgaz arz güvenliğiyle ilgili çalışmalar var. Tuz gölünün altına stoklama işlemleri var. Biz kontratlarımızı yaptık ve kışı rahat geçireceğiz. Dünya globalleşmiş, Avrupa'da fiyat yükselmesini bırakın rafları boş. Bu kışı Türkiye rahat geçirecek. Kıştan sonrası gerçekten bahar.

Evde Kal Türkiye döneminde sahaya çok çıkılmamıştı. Sahaya çıktığımızda gördük ki hiç oy kaybı yok. Tabi ki sıkıntılar var ama umut edilen yine AK Parti. Bu işi çözerse yine AK Parti yine Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorlar. AK Parti'den başka proje geliştiren kimse yok. Bu ülkeyi biz nasıl 20 yıl idare ettiysek bundan sonra da kaç 20 yıl idare etmek zorundayız. Yine çözümü biz olacağız. 12 milyona yakın üyemiz var.

"CHP ÜST AKIL İLE YÖNETİLİYOR"

CHP üst akıl ile yönetiliyor, bakın ilk kez tezkereye 'Hayır' oyu verdiler. HDP ile birlikte davranmayı nasıl vicdanlarının sesine yediriyorlar. HDP'nin kuyruğu ile hiçbir yere varamazlar. Bu ülke kan ile sulanarak kurulan bir ülke. Sen gelip de Güney'de terör devleti kurup da onunla beraber hareket siyasi partiyle nasıl beraber hareket edersin.

KAYNAK: HABER7

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2021 15:56

İLGİLİ HABERLER