Gündem
  • 31.5.2006 12:37

AK PARTİ'DEN BELEDİYELERE DİNİ UYARI

DEVLET ARIK
ANKARA - AK Parti, belediyelerin dini içerikli toplantı ve panel düzenlemesini, kitap, dergi ve broşür hazırlamasını yasakladı.
Beyoğlu Belediyesi'nin öğrenciler için dini içerikli trafik rehberi hazırlamasının ardından tüm belediyeleri genelgeyle uyardı. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün imzasıyla tüm belediyelere gönderilen genelgede, belediyelerin tartışmalara yol açacak program ve basılı neşriyatlardan uzak durması istendi. Genelgede, son dönemde belediyelerin kültürel içerikli toplantı, panel ve konferanslarla dergi, kitap, broşür gibi basılı neşriyatında kamuoyunu yanlış yönlendirebilecek, yanlış anlaşılabilecek, istismar edilebilecek veya gereksiz tartışmalara yol açabilecek nitelikte politik-sosyal ve dini konular işlendiğine işaret edildi.
Belediyelerin asli görevleri arasında yer almayan ve basın-yayın organlarına da intikal eden bu konuların parti programına, partinin temel ilke ve amaçlarına uygun olmadığına vurgu yapılan genelgede, bu tür program ve basılı neşriyatların Genel Merkez tarafından da tasvip edilmediği kaydedildi. Genelgede, "Sosyal ve kültürel amaçlı çalışmalar ve yayınlar konusunda bu hususlara özen gösterilmelidir" uyarısı yapıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER