Gündem
  • 31.10.2018 09:26

AK Parti'den 'Cumhurbaşkanına itaat farzdır' diyen rektöre sert tepki!

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, katıldığı bir televizyon programında, "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır" ifadelerini kullandı. Rektörün sözlerine AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, sosyal medyadan tepki gösterdi. Bostancı, "Harran Üniversitesi Rektörü’nün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin, a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yok" dedi

AK Parti Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, ‘İslami olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır’ diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın’a tepki gösterdi.

AK Parti Naci Bostancı

Bostancı, Twitter'dan yaptığı açıklamada;

“Harran Üniversitesi Rektörü’nün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin,a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla da Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

 REKTÖR NE DEMİŞTİ?

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın katıldığı bir televizyon programında, "Elbette yalnız FETÖ ile mücadelede yalnızdı. Şu anda başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili durumda Cumhurbaşkanımız… İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır" ifadelerini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2018 09:30

İLGİLİ HABERLER