Gündem
  • 19.8.2009 00:00

AK PARTİ'DEN YAZILI AÇILIM AÇIKLAMASI...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın AK Partili bazı milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, toplumsal mutabakatın oluşum aşamasında gerek medya, gerek siyasi aktörlerin söylemleri, gündemde yer alan düşünceleri, ortak hassasiyetler ve ortak düşüncelerin dile getirildiğini ve değerlendirildiğini bildirdi.

Sözen, Bakan Atalay'ın, AK Parti Genel Merkezi'nde bazı milletvekilleriyle demokratik açılım konusunda yaptığı ve devam eden toplantıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Edibe Sözen'in, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

''AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla akademisyenler, gazeteciler ve farklı STK'lar ile görüşme yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın koordinatörlüğünde devam eden 'demokratik açılım' konusunda, sürçle ilgili bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda süre gelen 'demokratik açılım' konusunda oluşan kamuoyları, milletvekilleri ile paylaşılmıştır. Milletvekilleri, farklı kesimlerin düşünceleri hakkında bilgilendirilmiş, 'demokratik açılım' hakkında oluşan kamuoyları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Toplumsal mutabakatın oluşum aşamasında gerek medya, gerek siyasi aktörlerin söylemleri, gündemde yer alan düşünceleri, ortak hassasiyetler ve ortak düşünceler dile getirilmiş ve değerlendirilmiştir.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER