Asayiş
  • 17.1.2014 00:36

AK Parti'den yolsuzluk açıklaması

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Bu memlekette yetimin hakkına kim el uzatırsa biz o eli kırarız. Kim çalarsa, kim istismar ederse, yolsuzluk ve usulsüzlük yaparsa biz onun karşısında oluruz. Ama yolsuzluklarla mücadele ederken de, usulsüzlük yapamazsınız” dedi.
Keçiören Estergon Kalesi'nde düzenlenen Erdemli Yöneticiler Akademisinin düzenlediği “Akademi Sohbetleri” programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik “Türkiye’de Aydınlar ve Siyaset” adlı bir sunum yaptı. Sunumda son günlerde yaşana olaylara ilişkin açıklama yapan Çelik, şunları kaydetti:
“İster adına hizmet cemaati deyin, ister Fethullah Gülen hoca efendiye gülün vermiş insanların oluşturduğu bir sivil toplum hareketi deyin ne derseniz deyin. Bizim bu insanlarla bir derdimiz olamaz. Öğretmen, öğrenci, esnaf, memur, sanayici, tüccar, ev hanımı, öğretim üyesi bu insanlardan oluşan ve bir muhafaza kitle olan bu insanlarla bizim kavgamızda olamaz, bizim onları hedef tahtasına koymamızda söz konusu değildir. Böyle bir toptancı bir tutum içerisinde kim girerse girsin yanlış yapar. Balyoz ve Ergenekon davaları esnasında şunu söyledik. Türk Silahlı Kuvvetleri bir milyon kişilik camiadır. Onların içerisinde yanlış yapan adamlar varsa bunun gereğini yargı yapar.”

“BU MEMLEKETTE YETİMİN HAKKINA KİM EL UZATIRSA BİZ O ELİ KIRARIZ”
Yolsuzluk ve usulsüzlük kim yaparsa onun karşısında olacaklarını söyleyen Çelik, “AK Parti içerisinde birisi yanlış yapar mı? 2009 yılından bugüne kadar bin 812 AK Partili belediye ön inceleme izni verilmiş İçişleri Bakanlığı tarafından. Orada bir sıkıntı bir yanlış varsa AK Parti olunca yanlış yapmaz diye bir şey yok ve onun üstüne gitmişiz. 708 sefer de İçişleri Bakanlığı, AK Partili belediyelerle ilgili olarak soruşturma izni vermiş. Bizim yüz kızartıcı suç işledi diye ihraç ettiğimiz belediye başkanlarımız var. Şuanda hapiste olan belediye başkanları var. Bu memlekette yetimin hakkına kim el uzatırsa biz o eli kırarız. Kim çalarsa, kim istismar ederse, yolsuzluk ve usulsüzlük yaparsa biz onun karşısında oluruz. Ama yolsuzluklarla mücadele ederken de, usulsüzlük yapamazsınız. Hukuku çiğneyemezsiniz. Hukuku sopa olarak kullanarak siyaseti dizayn etmek gibi bir tertip içine giremezsiniz. Bunu yaptığınız zaman yaptığınız şey hukuk falan olmaz. Bugünlerde tartışmanın özü budur” diye konuştu.
Siyasi hatayı halk tarafından bedeli ödetileceğini belirten Çelik, şunlar söyledi:
“Ben siyasi bir hata yaparsam benim partim siyasi bir hata yaparsa halk bedelini ödetir. Ben suç işlersem, yargı benim yakama yapışır. Siyasetçileri yargılayan, hukukta elindeki yargı gücünü bir cemaati de kendisine dayanak noktası yaparak devletin verdiği gücü kullanıp taşları yerinden oynatmaya çalışıp, siyaset mühendisliği yapmaya çalışıyorsa biz orada dur deriz. Cemaatin gücünden yararlanan, etkinliğinden yararlanan, sırtını oraya dayayarak birileri manipülasyon yapıyorsa bizim mücadelemiz bu insanlarladır.”
Yapılacak olan üçüncü havaalanı halka kazancı 22 milyar Euro ve KDV olduğunu söyleyen Çelik, “İkinci dalga operasyonunda üçüncü havaalanı inşa edecek olan bütün firmaların mallarına tedbir koydurdular. Gerçi kaldırıldı bu şimdi. Onların gözaltına alınması da kaldırıldı. Yanlıştan dönüldü. Üçüncü havaalanına devlet kamudan bir para ödüyor mu? Yap, işlet, devret. Bu insanlar bunu yaptıkları için 10 milyarlık yatırımı kendileri yapacak. Bunu yaptıktan sonra da bunun işletmesini yapacakları süre içerisinde kamu bütçesine 22 milyar Euro artı KDV para ödeyecekler. 80-85 katrilyon para eder. Bu milletin, halkın kazanacağı paradır” diye konuştu.
Muhalefet liderleri ve milletvekillerinin karalama çalışması yaptığını belirten Çelik, “Mecliste utanmadan muhalefet liderleri ya da milletvekilleri çıkıyorlar, topyekûn biz 2,5 milyon kişiden oluşan teşkilata sahibiz. 320 milletvekilimiz var. 21,5 milyon insanımız oyunu almışız. 8,5 milyonda üyemiz var. Bu kadar büyük bir camiaya sıkılmadan utanmadan karalama hakkını size kim veriyor” şeklinde konuştu. 

ÖMER ÇETİN
ANKARA (İHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:25

İLGİLİ HABERLER