Asayiş
  • 17.1.2015 22:34

AK Partili başkan 7 kurşunla vuruldu

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar beldesinde AK Parti’nin eski başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti...Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında Davutlar merkezindeki evine gitmekte olan Zeynel Abidin Çengel, iki araçtan inen 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Zeynel Abidin Çengel, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar olaydan sonra araçlarla kaçarken, Kuşadası Cumhuriyet savcısı olay yerine geldi ve polis geniş çaplı operasyonlar başlattı.

SALDIRIYLA İLGİLİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Kuşadası’na bağlı Davutlar’da AK Parti’nin eski belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel’in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Bu akşam saat 20.00 sıralarında Kuşadası’na bağlı Davutlar merkezindeki evine gitmekte olan Zeynel Abidin Çengel, iki araçtan inen 3 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden 7 kurşun isabet alan Zeynel Abidin Çengel, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Önce Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zeynel Abidin Çengel’in cenazesi Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
KAYMAKAM OLAY YERİNE GELDİ
Büyükşehir yasasından önce 4 dönem Davutlar’da AK Parti belde başkanlığı da yapan Zeynel Abidin Çengel’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Kuşadası ve Aydın’da büyük yankı yarattı. Olayın meydana gelmesinin hemen ardından Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, saldırıda yaşamını yitiren Zeynel Abidin Çengel'in ağabeyi Prof. Dr. Yunus Çengel ile birlikte olay yerine geldi. 55 yaşında iki çocuk babası işadamı Zeynel Abidin Çengel’in çok sevilen ve sayılan biri olduğuna dikkati çeken Kaymakam Aksoy, büyük üzüntü yaratan olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek, bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

AK PARTİ BELDE BAŞKANLIĞI YAPTI
 
Kuşadası’nda 4 dönem üst üste AK Parti Davutlar Belde Başkanlığı görevini yapan ve Davutlar’ın mahalleye dönüşmesiyle bu görevinden ayrılan 55 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Zeynel Abidin Çengel, Kuşadası’nın en tanınmış ve ünlü işadamları arasında yer alıyordu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:49

İLGİLİ HABERLER