Asayiş
  • 3.9.2013 16:27

Ak Partili başkan bıçağı karnına sapladı

 SAKARYA'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Alifuatpaşa Beldesi'nde 4 yıl önce hakkındaki 13 ayrı usulsüzlük ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl tutuklu kalan ve bu sürede İçişleri Bakanlığı tarafından da Belediye Başkanlığı görevinden alınan AK Partili eski Başkan Kenan Oran, bugün bir arkadaşının işyerinde 'Yeter artık bunaldım' diyerek bıçağı karnına saplayıp intihara kalkıştı.

Aluifuatpaşa Kasabası'nda bir kereste atelyesinde meydana gelen olayda, Alifuatpaşa eski Belediye Başkanı Kenan Oran atölye sahibi Tahsin K. ile birlikte otururken, iddiaya göre 'Yeter artık bunaldım' diyerek tezgahta duran bıçağı alıp karnına sapladı. Kanlar içerisinde yere düşen eski Başkan Oran 112 ambulansı ile Geyve Devlet Hastanesi'ne kaldırılırak tedavi altına alındı.

Atelye sahibi Tahsin K., "Birlikte otururken, hakkındaki iddialardan bunaldığından yakınıyordu. Tezgahtaki bıçağı alıp 'Yeter artık' diyerek karnına sapladı" dedi.

KAYMAKAMA GELEN İHBAR MEKTUBU

Eski Belediye Başkanı Kenan Oran'ın 2009 yılında tutuklanmasına ve bir yıl cezaevinde yatmasına neden olan iddialar, Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan'a gelen ihbar mektubu ile ortaya atıldı. 20'ye yakın suçlamanın bulunduğu iddialar müfettişlerce araştırıldı ve aralarında Başkan Kenan Oran'ın da bulunduğu 7 kişi hakkında soruşturma açıldı. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ederken İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Belediye Başkanı Oran'ı görevden aldı. Dava sürerken Alifuatpaşa Belediyesi'nin 9 Meclis üyesi görevlerinden istifa etti. Beldede yapılan seçimle belediye meclis üyeleri yenilendi. Bu meclis üyeleri de kendi aralarında yaptıkları seçimle, Şuayip Ekrem Çalık'ı belediye başkanvekili yaptı.

İntihara kalkışan eski başkan Kenan Oran, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava devam ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER