Gündem
  • 14.11.2016 11:37

AK Partili Celalettin Güvenç'den habervitrini'ne açıklama

Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in tecavüz rezaletinin üstünü örtmekle itham edilen dönemin Erzurum Valisi günümüzün İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç iddiaları şiddetle reddetti.
Güvenç o dönemde yaşanan olayları 23 maddelik bir açıklamayla anlattı. Güvenç'in açıklamasında 2008 yılında Erzurum savcısının FETO'nun kardeşi hakkında takipsizlik kararı verdiği aynı yıl kendisinin Erzurum'dan ayrıldığını ve kendisinin aylrıldıktan 2 yıl sonra da mahkemenin bütün sanıklar hakkında berat kararı verdiğini bildirdi.
Celalettin Güvenç meselenin dışında olmasına rağmen bazı çevreler tarafından ısrarla işin içerisine sokulmak istendiğini söyledi.
İşte Güvenç'in Habervitrini'ne yolladığı o açıklaması

Kamuoyu Açıklaması:

Erzurum’da, 2007 senesinde aralarında Fetö elebaşı F. Gülen’in kardeşinin bulunduğu çok sayıda kişi tarafından bir çocuğa istismarda bulunulduğu iddiasıyla, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaya ilişkin bir gazeteci tarafından yazılan yazılarda şahsım gerçeğe aykırı şekilde konuyla ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Hakkımda kamuoyunu yanıltıcı mesnetsiz iddialar ortaya atılmaktadır.

Bu nedenle konu hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılması tarafımca zorunlu görülmüştür.

1. Vali olarak bulunduğum Erzurum’da 2007 yılının Eylül ayında, bir kız çocuğunun, aralarında Fetö ’nün kardeşinin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından kendisine cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine:

2. Emniyet, adli ve idari işlemlere başlamış, çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yurt Müdürlüğü’ne (O tarihteki ismi Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü) teslim etmiş ve bu gibi durumlarda uygulanan prosedür gereği mağdure, Şanlıurfa Yurt Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

3. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Yurt Müdürlüğü, konuyla ilgili düzenlediği raporu Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etmiştir.

4. Cumhuriyet Savcılığı, yaptığı soruşturma sonucunda 2008 yılı Nisan ayında Fetö’ nün kardeşinin de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermiştir.

5. 2010 ve 2011 yıllarında ise diğer şüpheliler hakkında mahkeme tarafından ayrı ayrı beraat kararları verilmiştir. Ben Erzurum’daki görevimden 2008 yılında ayrıldım.

6. 2014 yılında konu bir ihbarla yeniden gündeme gelmiştir. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu yeniden soruşturmuştur.

7. Yaklaşık iki(2) yıl süren bu yeni soruşturmadan sonra, doğrudan bu konuyla ilgili kimse hakkında dava açılmamıştır.( Cumhuriyet Başsavcısı, Savcı, Emniyet Müdürü, Herhangi bir Emniyet Personeli ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yetkilileri hakkında dava açılmamıştır.)

8. Ancak dönemin Erzurum Emniyet İstihbarat Şube Müdür ve memurları hakkında, bazı kişileri usulsüz dinleme iddiasıyla dava açılmıştır. Bu davada usulsüz dinlenildiği iddia edilen kişiler arasında Yurt Müdürü ile konu hakkında rapor yazan doktor da bulunmaktadır. Bunların dinleme kararları, bahse konu dosyaların Cumhuriyet Savcılığına intikalinden sonradır.

9. Polislerle ilgili davanın iddianamesinde, Yurt Müdürü Faruk İ. hakkımda bazı ithamlarda bulunmuştur. Yazılıp çizilenler bu iddialara dayandırılmaktadır.

Ancak aşağıda açıklayacağım şekilde tüm bu beyanlar tamamen gerçek dışıdır, yalandır, iftiradır.

10. Çünkü hakkımda iddiada bulunan şahıs ifadesinde açıkça, konuyu gerektiği şekilde incelediklerini ve hazırladıkları raporları Cumhuriyet Savcılığına teslim ettiklerini, bu aşamada İl Müdürü’ nün ve Vali’nin konudan haberdar olmadığını beyan etmiştir. Aynı ifadede Vali’nin konudan, rapor ve dosya Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettikten sonra bilgisi olduğu açıklanmıştır. Ayrıca hakkımızda iftira atanın beyanı ile raporların, Yurt Müdürü ve Sosyal Çalışmacı tarafından usûlüne uygun olarak hazırlanıp Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edildiği sabittir. Valinin ya da başka birinin herhangi bir müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir.

11. Ancak Yurt Müdürü, Savcılığa anılan belgelerin tesliminden sonra, bizim kendisine “raporları sil” dediğimizi iddia etmekte ve birtakım şahidi, belgesi olmayan hayali diyaloglardan bahsetmektedir. Yine kendisi bu sil emrinin bir anlamı olmadığını çünkü raporların aslını savcılığa teslim ettiklerini beyan etmektedir. Bu konuda vicdanının rahat olduğunu, işini gereği gibi yaptığını ifade etmiştir. Bu kişinin ifadesi iddianamede yer almaktadır.

Şahsımla ilgili bütün iddianın kaynağı Yurt Müdürü’nün bu ifadesidir. Ayrıca usûlüne uygun olarak, kendileri tarafından hazırlanan ve Savcılığa teslim edilen raporların, daha sonra tarafımdan bilgisayardan silinmesi talimatının verildiği iddiasıdır. Bu maksatlı iftiranın nedenlerini ise aşağıda açıklayacağım.

12. Bu aşamadan sonra Savcılığın Adlî görevi başlamıştır. Bizim bu adlî soruşturmayı yapanlara herhangi bir müdahalemiz, baskımız olduğu ise iddia edilmediği gibi bu konuda herhangi bir belge de yoktur.

13. Ayrıca belirtmem gerekir ki; Fetönün kardeşinin de aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısı Taner A. tamda o dönemde benim hakkımda başka bir konudan dolayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma izni istiyordu.

14. Bir yatırımcıya sattığımız bir gayrimenkul için Vali olarak şahsımı hedef almıştı ancak tüm İl Genel Meclis Üyeleri ve Özel İdaresi Çalışanları da dosyaya dâhil edilmiştir.

15. Anılan konuda Savcı Taner A.’nın bu girişimi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın soruşturma açılmasına gerek görmeyerek, izin vermemesiyle amacına ulaşmadı.

Bu dosya kapsamında telefonlarımız dinlendi, baskı altına alındık. Beni dinlemek maksadıyla birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımın, İl Genel Sekreterimin telefonları dinlendi. Özel Kalem Müdürü, Özel İdare Memuru olarak gösterilerek, mahkemeden alınan usûlsüz kararlara istinaden telefonu dinlendi.

16. Savcılığa etki etmemiz bir yana, ciddi bir çatışma içerisindeydik. Hakkımızda talep ettiği soruşturma izin belgesiyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni vermeme kararları, İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı arşivlerinde bulunmaktadır.

17. Meslek hayatım boyunca bir tek yargı mensubunu Adalet Bakanı’na şikâyet ettim. O kişi de adı geçen bu savcıdır. Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin şikâyet makamı olarak buna şahittir.

18. Bu konu/dosya, Celalettin Güvenç’in Fetö yapısıyla organik bir bağının olmadığının iki maddi delille ispatıdır.

19.1. Takipsizlik kararı veren savcı ( 15 Temmuz Karanlık darbe girişiminden sonra bu Savcı Taner A. meslekten ihraç edilmiş ve tutuklanmıştır) yukarıda ifade edildiği üzere şahsımı hedef almış ve yargılatmak istemiştir.

19.2. Celalettin Güvenç’in Fetö ile ilgisinin olmadığının ikinci delili ise bizzat bu iftirayı atan Yurt Müdürü Faruk İ'dir

19. 3.Şöyle ki öğretmen olan bu şahsı ve arkadaşını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Milli Eğitim Bakanlığı’ndan naklen ben aldırdım ve Yurt Müdürü yaptım.

Çünkü göreve başladığımız dönemde Erzurum’daki yurtlarda kadrolar çok yetersizdi. Şehirde yaptığım araştırmalar sonucunda bu şahıs ve arkadaşının faydalı olacağını düşünerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın İl Yurt Müdürü olarak görevlendirdik.

20. Şahıs ifadesinde kendisini takdir ettiğimizi ve İl Müdürü yapmayı düşündüğümüzü ifade etmektedir( İddianamedeki ifadesi). Ancak şahsın maddi zaaflarını görmemiz ve yurt çocuklarını idareye karşı kışkırtması dolayısıyla yollarımızı ayırdık. Şahsıma iftira etmesinin sebebi budur.( Bunların detayları iddianamede vardır).

21. Eğer Vali Celalettin Güvenç, Fetöcü yapıyla iltisaklı olsaydı bu iki şahıs değil, İl İmamının önerdiği iki kişiyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına aldırırdı.

22. Polisler hakkında usulsüz dinlemeden açılan davaya gelince; ifade ettiğimiz gibi tam da aynı dönemde başka bir bahaneyle bizi de dinlemişlerdir. Dinleme izin kararlarını da Validen değil yasa gereği hâkimlerden almışlardır.

23.Son olarak, Celalettin Güvenç, 33 yıldır devletine hizmet eden ve her türlü illegal yapıyla mücadele eden bir hukuk ve devlet adamıdır.30 Mart 2014 Mahalli Seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ ın takdirleri ve milletimizin teveccühü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ilk başkan adayı ve başkanı olmuştur. Hâlihazırda partimden memleketim Kahramanmaraş Milletvekili ve Gazi Meclisimizde İçişleri Komisyon Başkanıyım. Tam dört seçimdir fetö örgütü de dâhil bütün bölücü yıkıcı terör örgütleriyle ülkemizin geleceği için mücadele ediyoruz. Asılsız hiçbir iftira bizi millete hizmet yolunda yıldıramaz.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

 

Celalettin Güvenç

Kahramanmaraş Milletvekili

İçişleri Komisyonu Başkanı

Erzurum Eski Valisi


 

Güncellenme Tarihi : 15.11.2016 12:53

İLGİLİ HABERLER