Gündem
  • 11.10.2008 11:17

AK PARTİ'Lİ FIRAT AĞZINI FENA BOZDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın e-postayla köşe yazarlarına gönderdiği belgelerin ardından yeni belge açıklayan Kılıçdaroğlu'na, Fırat'ın cevabı geçikmedi.
KILIÇDAROĞLU'NA; ÜÇKAĞITÇI SAHTEKAR
Adıyaman'da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını internette okuyan Fırat, bu kez ağzını bozarak sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını dikkatlice okuyan Fırat, daha sonra açıklamada bulundu. Fırat, köşe yazarlarına gönderdiği yazıda Kılıçdaroğlu'nun sahtekar ve üçkağıtçı olduğunu bütün Türkiye'nin görmüş olduğunu söyledi. Fırat, Kılıçdaroğlu'nu tabında memurları tehdit etme ve memurlara milletvekilliği vaat etmenin olduğunu iddia etti.
Kılıçdaroğlu'nun iddialarının yalan olduğu ortaya çıkınca olayı saptırmaya çalıştığını belirten Fırat, "Yine her zaman yaptığı gibi kendine göre olayı saptırmaya çalışıyor. Kılıçtaroğlu'nun elinde salladığı belgenin, başka bir şey ifade ettiğini yazımda cevap verdim. O belgeyi yazıma ekledim. Böylelikle Kılıçdaroğlu'nun sahtekar olduğunu, üçkağıtçı olduğunu görmüş oldu bütün Türkiye. Burada vermiş olduğu cevapta, bunların hiçbiriyle ilgili değil" dedi.
MEMURLARI TEHDİT EDİP VEKİLLİK VAAT EDİYOR
Kılıçdaroğlu'nun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan aldığı bir yazıyı belge diye kamuoyuna sunduğu yönündeki açıklamasına karşılık Fırat, "Ben belgeyi devletin bizzat kendisinden almak zorundayım. Şu anda AK Parti iktidarda ve benim muhatabım bir milletvekili olarak bakan veya başbakan yardımcısıdır. Bürokrasiyle olan ilişkiyi o sağlayacaktır. Ben doğrudan bürokrasiye talimat veremem. Ama Kılıçdaroğlu'nun alışkın olduğu bir şey var. Memurları tehdit ederek, memurlara milletvekilliği vaat ederek onları suç işlemeye teşvik etmek tabında var, yaşam tarzlarında var. Bizde öyle bir şey yok. Normal prosedür içerisinde belgeleri isteriz ve devletin belgeleri geçerlidir" şeklinde konuştu.
BAYKAL BANA VE HALKA CEVAP VERMEK ZORUNDA
Fırat, Deniz Baykal'ın servetinin altındaki gayri ahlaki ve vergiye tabi olmamış gelirlerinin soruşturulması gerektiğini kaydederek, "Baykal, kendisi bir siyasi partinin lideridir. İfade ettiği servetinin kaynağını izah etmek durumundadır. İzah etmediği takdirde buradan ilan ediyorum; servet beyanında göstermiş olduğu servetin kaynağı karanlıktır ve vergisi ödenmemiş olan gelirlerden elde edilmiştir. Bunu izah etmediği süre içersinde Türk halkının vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaktır. O bakımdan Kılıçdaroğlu, öncelikle kendi liderinin servetinin altındaki gayri ahlaki vergiye tabi olmamış gelirini soruşturmasında fayda vardır. Baykal bana ve Türk halkına cevap vermek zorundadır. Cevap verilmediği takdirde bu ithamlarım giderek daha ağırlaşacaktır" diye konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER