Gündem
  • 1.4.2020 21:55

AK Partili isim İBB idaresini bitiren fotoğrafı paylaştı!

CHP’li İBB idaresini bitiren fotoğrafı paylaştı! AK Partili isimden çok sert tepki: Hesap vereceksiniz!

AK Partili Mücahit Birinci, CHP’li İBB idaresinin sosyal mesafe uyarılarını hiçe sayarak metrobüslerin sefer sayısını azaltmasına tepki göstererek, “Hesap vereceksiniz” dedi.

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de 200’den fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Devletin tüm imkanlarını seferber etmesine karşın, vatandaşların ve alt kurumların tedbir konusundaki zayıflığı, 13 binden fazla Türkiyelinin koronavirüs kapmasına kapı araladı. Özellikle özel sektörde çalışan ve şahsi aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma araçları büyük tehlike arz ediyor. Bu konuda tüm sorumluluk belediyelere düşerken, hükümet sosyal mesafenin korunması için gereken önlemlerin alınması konusunda belediyeleri uyardı.

Tüm bunlara karşın CHP’li belediyeler, anlaşılması güç bir gevşeklikle hareket etmeye devam ediyor. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe tedbiri almak şöyle dursun, "sefer sayılarını azaltarak" tepki çeken uygulamalara imza atıyor.

Günlerdir sosyal medyada dolaşan metrobüslerdeki kalabalık insan manzaralarına karşın açıklama yapan İBB, akılalmaz savunmalara giderek, “AK Partililer anlaşmış, aynı saatte durağa binerek kalabalık görüntüsü sergilemeye ve algı oluşturmaya çalışıyorlar” iddiasında bulunarak iyice acınacak duruma düşüyor.

Sosyal medyayı ayağa kaldıran bu işgüzarlığa çok sayıda vatandaş tepki gösterirken, Sabah Gazetesi’nden Kenan Kıran dikkat çeken bir fotoğraf yayınladı. İBB’nin sefer sayıların azaltmasıyla birlikte onlarca otobüsün garajda yattığını ortaya çıkaran görüntüler büyük infiale neden oldu.

'Hesap vereceksiniz'

Söz konusu fotoğrafı paylaşan AK Partili eski Beykoz İlçe Başkanı ve eski İBB Meclis üyesi Mücahit Birinci, İBB’ye sert tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Birinci, “Bak otobüslere... Nerede yatıyor? Yazık... Hesap vereceksiniz!” ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek de İBB'yi eleştirdi:

Star yazarı Ersoy Dede ise, "Ekrem İmamoğlu'nun ne yapmaya çalıştığını anlayabilen var mı? Kentte halk sağlığını riske atıp hükümeti OHAL'e zorluyor. İyi ama neden?" diye yazdı.

Söz konusu fotoğraf şu şekilde:

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 1.4.2020 21:19

İLGİLİ HABERLER