Gündem
  • 14.4.2019 14:59

AK Partili isimden Abdullah Gül'e sert sözler!

AK Partili isimden çok sert sözler! "Abdullah Gül çokbilmiş birisi"

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin kendisine ait internet sitesinden açıklamalarda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'den sert tepki geldi.

İstanbul seçim sonuçları ile ilgili açıklamada bulunan Abdullah Gül'e, AK Partili eski vekil Metiner sert tepki göstererek "Gül haddini aşıyor" dedi.

Gül: Türkiye'ye zarar verir

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin kendisine ait internet sitesinden açıklamalarda bulunmuştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Aslen hukuki ve teknik bir mesele olan ve bu konuda yeterli bir geleneği olan seçim sonuçlarına itiraz ve bu itirazların incelenip sonuçlandırılması hızla bitirilmeli. Bu meselenin uzaması Türkiye'ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür." demişti.

Metiner: Gül haddini aşıyor

Gül'ün bu açıklamalarına AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, sert tepki gösterdi. Metiner, yaptığı açıklamasında "Gül haddini aşıyor, yalan beyanda bulunuyor. Bu iddia bize göre çarpıtma ve yalandan ibarettir."dedi.

AK Partili eski Milletvekili Metiner'in Gül hakkında yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Sayın Abdullah Gül haddini aşıyor, yalan beyanda bulunuyor. Türkiye'de itiraz etmek de demokratik bir haktır. İtirazın demokrasiye gölge düşürdüğünü iddia etmek de sayın Gül kendisine yakıştırabilir ama, bize göre çarpıtma ve yalandan ibarettir. Her seçim sonuçları ile ilgili partiler itiraz haklarını kullanırlar. Eski Cumhurbaşkanı'nın söyledikleri doğru değildir. CHP'liler itiraz ettiklerinde nasıl ki demokrasiye gölge düşmüyorsa AK Parti de itiraz ettiğinde demokrasiye gölge düşmez. Biz YSK'nin kararlarını bekliyoruz"

AK Partili isimden çok sert sözler! "Abdullah Gül çokbilmiş birisi"

"Abdullah Gül çokbilmiş birisi"

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün AK Parti'den ayrıldıktan sonra savrulduğunu ifade eden Metiner, "Sayın Abdullah Gül çokbilmiş birisi. O zaman siz kendisine şunu sorun; henüz mazbatasını almış bir aday İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Anıtkabir'e gidip nasıl bu ünvanla imza atabiliyor?" diyerek şunları kaydetti:

"Mazbatası verilmemiş hiç kimse seçilmiş başkan sayılmaz, kanun böyle diyor. Toplumu geren kutuplaştıran bu belediye başkanı adayına, demokrasiye gölge düşüren bu davranışlara tek ses etmeyen SayınAbdullah Gül'ün kanunun bize tanımış olduğu itiraz hakkımızı kullandık diye demokrasi dışı davrandığımızı iddia ediyor olması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yolunu ayırdıktan sonra savrulduğu yeri gösterir sadece."

Güncellenme Tarihi : 14.4.2019 15:10

İLGİLİ HABERLER