Gündem
  • 16.9.2019 09:07

AK Partili isimden flaş Davutoğlu açıklaması: Keşke...

AK Parti Grup Başkan Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti’den ihracı istenen ve ihraçı tamamlanmadan istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi danışmanlarıyla yönetmeye talip olduğunu söyledi. Turan, “Biz bırakın genel başkanlık yapmış, bakanlık yapmış bir insanı bir üyemizin bile istifasını üzüntüyle karşılarız. İstemeyiz bunu! Keşke kimse istifa etmese bu başka mesele. İstifa ederken kendi ikbal kavgasını tamamen AK Parti'yi itham ederek büyük bir suçlamayla yaparsanız bu haksızlık olur diye düşünüyorum. Keşke Ahmet Davutoğlu derslerine devam etseydi. Keşke Sayın Davutoğlu o vakfın başkanlığında olup gençlere hizmet etseydi. Akademisyenlikle siyasal anlayışın zaman zaman çakışmasını sertleşmesini, teorikle pratiğin uymadığını çok kez görmemizin son örneği olarak düşünüyorum” dedi.

AK Partili isimden Davutoğlu açıklaması: Keşke...

Neden siz düne kadar adaydınız

Turan, "İstifa ederken yanınıza aldığımız tüm arkadaşlar son seçimlerde AK Parti'den aday adayı olmuşlarsa o zaman size bu ikbal kavgası derim. Çünkü o arkadaşların hepsi ama belediye başkanlığına ama vekilliğe adaydılar. AK Parti madem felsefesinden kopmuş ve ortak akıldan kopmuştu da neden siz düne kadar adaydınız. Herkes bilir ki Sayın Davutoğlu döneminde üç dört danışman arkadaşımız tüm Türkiye'yi yönetmeye talipti. Hatta partiyi bakanları yönetmeye talipti. Ortak akıl iddiası başka bir şey bunu yapmak başka şey" ifadelerini kullandı.

Kuyruk acısı olanlar kullanılıyor

AK Parti eski Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Ak Parti’yi bölme amaçlı operasyonlara başlandı. Makam-mevki kaybedenler ve kuyruk acısı olanlar operasyonda kullanılıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifasına ilişkin, "Biz bir üyemizin istifasını bile üzüntüyle karşılarız. Keşke Davutoğlu, keşke o vakfın başkanlığında olup hizmet etseydi." dedi.

Habertürk programında Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'de istifa eden Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı beklenen yeni partiyle ilgilide konuşan Turan, yeni kurulacak partilere şans vermediğini söyledi.

"Arınç'ın çıkışlarını tasvip etmiyorum"

Sözlerine devam eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın açıklamaları şu şekilde, "Arınç'ın son dönemde çıkışları oldu tasvip etmiyorum. Ben üzüldüm. Keşke olmasaydı. Ahmet Türk meseleleri ile görüşüm değişmedi. Çanakkale'de muazzam işler yaptık. Benim için halk kıymetlidir. Türkiye'nin tüm insanını anlamak, idare etmek bizim görevimiz. AK Parti 17 yıldır birinci parti. Hala biz varız. İnsan güven ister. Çok kültürlü partiyiz. İnsanlar partimizin duruşunun belli olduğunu gördü. Derdim ne Ahmet Türk ne de Bülent Arınç. Partimin politikası. HDP'ye bu millet bir kredi verdi. HDP, seçmenden aldığı gücü Kandil ile paylaşıyor. Ahmet Türk, Kandil'in eş başkan atamasına rıza gösteren insan." ifadelerini kullandı.

 Sezai Erhan  Yeni Akit

Güncellenme Tarihi : 16.9.2019 10:53

İLGİLİ HABERLER