AK Partili kadınlardan Dilipak'a fahişe davası

2 dk okuma
AK Partili kadınlardan Dilipak'a fahişe davası

Hızlı Özet

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları da dün yaptıkları açıklamalarla, Dilipak için 81 ilde suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.






Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara "fahişe" diyerek çok sert bir tepki göstermişti. Abdurrahman Dilipak, "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında, "Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Dilipak, daha sonra "Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi'ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum" dedi.

Dilipak'ın bu sözlerine en büyük tepkiyi AK Parti'nin kadın kolları ve KADEM gösterdi



AK Partili kadınlardan Dilipak’a 81 ilde suç duyurusu..



AK Parti kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi nedeniyle kendilerini hedef alan Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında dün yurt çapında suç duyurusunda bulundular. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Hiç kimse küfürle kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz” dedi.



AK Partili kadınlardan Dilipak’a 81 ilde suç duyurusu



AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, dün düzenlediği basın toplantısında, Dilipak hakkında yargıya başvurduklarını belirterek şunları söyledi:



“Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük kadın örgütünü kurmuştur. AK Parti, kadına şiddetle mücadelede bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. AK Kadın hareketi asla bir feminist hareket değildir. AK Kadınlar hiç kimse tarafından, AK Partili, AKP’li gibi ayrıştırılamaz. AK Kadınlar dürüst, ahlaklı, vatanseverlerden oluşmaktadır. Hiç kimse küfürle kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız.



Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretli içerik artık teşkilatımızda bardağı taşıran son damla olmuştur. Genel merkezimiz, köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, AK Partili kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle yargıya başvurmuştur.”



AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları da dün yaptıkları açıklamalarla, Dilipak için 81 ilde suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.




Bu haber 378 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayasofya'nın altında 9 kilometrelik gizli dünya!
Gündem

Ayasofya'nın altında 9 kilometrelik gizli dünya!

Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş programı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Ayasofya'da yürütülen restorasyon çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ersoy, yapının altında bugüne kadar ziyaretçilerin görmediği geniş bir yer altı ağı bulunduğunu söyledi.

Habervitrini9299 Görüntüleme
Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz
Gündem

Erdoğan AK Parti yönetimini uyardı.. Dikkatli olan kritik ve hassas bir sürece giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Toplantıda İdari ve Mali İşler Başkanlığı'nın sunumunun ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama dönemine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Habervitrini12257 Görüntüleme
İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13544 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10207 Görüntüleme