Gündem
  • 12.8.2020 11:13

AK Partili kadınlardan Dilipak'a fahişe davası

Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara "fahişe" diyerek çok sert bir tepki göstermişti. Abdurrahman Dilipak, "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında, "Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerini kullandı.
Dilipak, daha sonra "Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi'ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum" dedi.
Dilipak'ın bu sözlerine en büyük tepkiyi AK Parti'nin kadın kolları ve KADEM gösterdi

AK Partili kadınlardan Dilipak’a 81 ilde suç duyurusu..

AK Parti kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi nedeniyle kendilerini hedef alan Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında dün yurt çapında suç duyurusunda bulundular. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Hiç kimse küfürle kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz” dedi.

AK Partili kadınlardan Dilipak’a 81 ilde suç duyurusu

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, dün düzenlediği basın toplantısında, Dilipak hakkında yargıya başvurduklarını belirterek şunları söyledi:

“Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük kadın örgütünü kurmuştur. AK Parti, kadına şiddetle mücadelede bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. AK Kadın hareketi asla bir feminist hareket değildir. AK Kadınlar hiç kimse tarafından, AK Partili, AKP’li gibi ayrıştırılamaz. AK Kadınlar dürüst, ahlaklı, vatanseverlerden oluşmaktadır. Hiç kimse küfürle kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız.

Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretli içerik artık teşkilatımızda bardağı taşıran son damla olmuştur. Genel merkezimiz, köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, AK Partili kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle yargıya başvurmuştur.”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları da dün yaptıkları açıklamalarla, Dilipak için 81 ilde suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2020 11:03

İLGİLİ HABERLER