Gündem
  • 16.1.2014 16:07

AK Partili vekil hakkında vahim iddialar

Hakkında çok çarpıcı iddialar var...

AK Parti grup yönetim kurulu parti politikalarına aykırı açıklamaları ve hakkındaki şikayet dilekçeleri nedeniyle İstanbul milletvekili Muhammed Çetin'i ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN VEKİL HAKKINDA ÇARPICI İDDİALAR

AK Parti grup yönetim kurulu parti politikalarına aykırı açıklamaları ve hakkındaki şikayet dilekçeleri nedeniyle İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin'i kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk etti.

Gülen cemaatiyle dirsek teması içinde olduğu öne sürülen Çetin'e ilişkin çok sayıda AK Parti milletvekilinin grup yönetimine şikayet dilekçesi verdiği öğrenilirken, milletvekiline yönelik çarpıcı suçlamalar bulunuyor.
Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili olan Çetin katıldığı yurtdışı gezilerde yabancı parlamenter ve heyetlerin yanında Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin "kemoterapi görüyor" şeklinde iddialar dile getirdi. Ayrıca komisyon toplantılarında "ayakkabı kutusu"nun sembol hale geldiği operasyon sürecine göndermeler yaparak "Ayakkabı numaram 85" gibi imalı espriler yaptı. Çetin hakkındaki bir başka iddia ise, milletvekilleri arkadaşlarıyla yaptığı özel sohbetleri cep telefonu aracılığıyla kayda alıp ardından bu ses kayıtlarını 3. şahıslara dinlettiği.

Çetin bir süre önce de Meclis'te türbanlı bir bayana hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li milletvekili danışmanıyla kavga etmesiyle gündeme gelmişti. Olayı cep telefonuyla görüntüleyen Kanal B kameramanını tartaklayan Çetin'in, gazetecinin el koyduğu cep telefonunun şifresini kırdırtarak görüntüleri sildiği öne sürülmüştü.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu dünkü toplantısında milletvekillerinin şikayet dilekçeleri çerçevesinde "Grup iç yönetmeliğinin 49,60,61. maddeleri uyarınca, parti içtüzüğünün 117, ve 119. maddeleri gereğince hakkında işlem yapılması " için Çetin'in durumunu görüştü. Yapılan değerlendirmelerin ardından da Çetin'in kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevkine karar verdi.

 

Şebnem Hoşgör / VATAN

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER