Gündem
  • 7.4.2020 12:03

AK Partili vekil uyardı!.. “FETÖ virüsü mutasyon geçirdi”

Yargı ve bürokrasi de son günlerde yaşanan tuhaflıklara dikkat çeken AK parti eski milletvekili Mehmet Metiner, "FETÖ virüsü mutasyon geçirdi. Artık haman yanıbaşımızdalar. B Tipi FETÖ'cülere dikkat" dedi.

FETÖ’nün “mutasyon” geçirdiğini belirten Mehmet Metiner yeniakit.com.tr’ye bomba açıklamalarda bulundu.

“AK Parti içinde FETÖ’nün siyasi ayağını arayanlar buraya baksın!”

AK Parti içindeki FETÖ’nün siyasi ayağını arayanlara seslenen Mehmet Metiner, “Önerilen şey gayet açık: Cebir ve şiddete bulaşmamış, yani 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasına fiilen katılmamış FETÖ’cü tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması isteniyor. Aynı öneri AK Parti’den ayrılan diğer partinin üst düzey bir yetkilisi tarafından da açıklanmıştı. AK Parti içinde FETÖ’nün siyasi ayağını arayanlar şayet samimi iseler bu durumda nereye bakacaklarını bilirler.” şeklinde konuştu.

“Korona günlerinde bazılarının maskesi düştü”

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelede başarılı olmak zorunda olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, şöyle konuştu:

“Bu mantığa göre bizzat cebir ve şiddete bulaşmayan FETÖ’cüler sadece ‘irtibat’ ve ‘iltisak’ kriterleri üzerinden cezalandırılmakla zulme uğramış sayılırlar. Nitekim kendileri de bunu açıkça söylüyor zaten. Bu beylerin mantığı esas alınırsa Ekrem Dumanlı gibiler cebir ve şiddete başvurmadıkları için, ayrıca da gazeteci oldukları için zaten tutuklanmazlardı. ‘İltisak’lı oldukları için tutuklu ve hükümlü olsalardı salıverilmeleri gerekirdi. AK PARTİ’nin eski Adalet Bakanlarından, şimdiki ayrılan bir partinin üst düzey yöneticisi olan zat da aynen bu mantık çerçevesinde infaz yasasında düzenleme yapılması gerektiğini söylüyor. Diyeceğim o ki korona bu tür söylemlerde bulunan bazılarının maskesi düştü.”

“FETÖ virüsü mutasyon geçirdi”

Koronavirüsün şuana kadar “mutasyon” geçirmediğine işaret eden Mehmet Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyayı sarsan koronavirüs şuana kadar mutasyon geçirmedi ancak FETÖ virüsü belli ki mutasyon geçirdi. Geçiriyor. Şimdi korona günlerinden yararlanarak B tipi FETÖ’ler sahne almaya başladılar. B tipi FETÖ virüsüne dikkat edilmeli. Çünkü bu tip virüsler yanıbaşımızda bulunuyorlar. Pandemik yeni bir siyasi sorunla karşılaşmadan gerekli önlemler alınmalı diyorum. Zira mutasyona uğrayan FETÖ virüsü başta yargı olmak üzere sistemin diğer kılcal damarlarında yer edinmeye çalışıyor“

Bizi bitirmeye çalışıyorlar”

Koronavirüs salgınına ilişkin kamu adına yararlı çalışmalar yapabileceği yönündeki iddialarla tahiyesine karar verilen FETÖ teröristi sözde bir akademisyenle ilgili yaşanan gelişmelere tepki gösteren Mehmet Metiner, “Bir savcının tahliye gerekçesi olarak ‘Değerli bir bilim adamıdır. Korona ile mücadelede yararlı olabilir!’ diyerek içerdeki birinin salıverilmesini sağlaması, FETÖ ile yargı camiası içinde şiddetle mücadele eden isimlerin dışlanmaya çalışılması, siyaset dünyasında FETÖ ile amansız mücadeleyi savunanların türlü itibarsızlaştırma operasyonlarıyla tasfiye edilmeleri gösteriyor ki B tipi FETÖ’cülük suretimize bürünerek bizi bitirmeye çalışıyorlar.” dedi.

“FETÖ’cü dalga pandemiye dönüşmeden gerekli tedbirleri alalım”

AK Partili Mehmet Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

“Unutmayalım ki bu tür önerileri getirenler içimizden çıktılar. En tepemizdeki insanlardı. Şimdi uyarılarımız dikkate alınmazsa korkarım ki mutasyona uğrayan FETÖ virüsü AK Parti’yi de kendisi olmaktan çıkartacaktır. O yüzden FETÖ ile mücadelede tek güvencemiz olarak gördüğümüz REİS’imizden rica ediyorum: Lütfen bu yeni FETÖ’cü dalga bir tür pandemiye dönüşmeden gerekli tedbirleri alalım…”

Güncellenme Tarihi : 7.4.2020 12:14

İLGİLİ HABERLER