Gündem
  • 29.9.2013 10:35

AK Partili vekiller Meclis'e başörtüsüyle gelecek

TBMM 1 Ekim'de açılıyor. Demokratikleşme paketiyle başörtüsü önündeki engellerin kaldırılmasının ardından bazı AK Partili kadın vekillerin TBMM'ye başörtülü olarak geleceği iddiaları Ankara kulislerini hareketlendirdi. Bu yöndeki iddialara yanıt veren ilk isim AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli oldu.

CANİKLİ: İSTEYEN OLURSA GELİR

Canikli, TBMM' ye başörtüsüyle gelmek isteyen olursa engel olmayacakları mesajını açıkça vererek, "TBMM mevzuatında başörtüsüne dönük engel yok. Ancak daha önce gerginlik olmasın, kırılma noktası olmasın diye bu yöndeki girişimlere destek olmadık. Başörtüsü sorununun çözümü konusunda artık toplumsal mutabakat sağlanmış durumda. Bu yüzden başörtüsü konusunda artık engel bir durum yok" dedi.

AKSİ YÖNDE HÜKÜM YOK

Canikli, başörtüsü için mevzuatta değişikliğe bile gerek olmadığını belirterek, "Yeni oluşan havadan yola çıkarak başı kapalı olarak TBMM'ye girmek isteyen olursa ne aleyhte ne de lehte görüş ortaya koyarız. Girmek isterlerse girerler. Çünkü Meclis mevzuatında aksi yönde bir hüküm yok" mesajı verdi. TBMM'ye başı açık olarak gelecek vekil konusunda oklar, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'un "Bu iş en çok sana yakışır" sözleri nedeniyle AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'yı gösteriyor.

OKLAR SAMANCI'DA

Samancı İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Ardından Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kulislerde en çok adı geçen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'nın TBMM açılır açılmaz sürpriz yapacağı yönünde iddialar gündemde.

BAŞIMI BİR ARA KAPATMIŞTIM

1 Ekim'de başörtülü olarak TBMM'ye geleceği yönünde kulis yapılan AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt ise Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç'e yaptığı açıklamada bu yönde bir girişimi olmayacağını açıkladı. Beyazıt, başını kapatacak insanları da gönülden destekleyeceğini vurgulayarak, "Bu yıl hac dönüşü kapanmak isteyen bazı vekiller olabilir. O atmosferde huzura erince başını kapatmak isteyebilir. Ben şahsen başımı kapatmak istesem hac dönüşünü tercih ederdim" açıklamalsını yaptı.
HABERVAKTİM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER