Gündem
  • 27.9.2013 18:21

AK Partili yöneticiye özür dileten Tuincel Kurtiz tweeti

Duayen sanatçı Tuncel Kurtiz'in ani ölümü sanat camiasını ve her kesimden sevenlerini yasa boğarken siyasiler de bu ölümle ilgili tepkileri dile getirdiler. CHP, AK parti ve BDP'i vekillerden taziye mesajları gelirken AK Parti Ankara İl Genel Meclis Üyesi'nin tweeti ise dikkat çekti. "İnanmıyordu ki" şeklinde tweet atan Mesut Yaman daha sonra attığı tweeti yumuşatmak için farklı bir mesaj daha paylaştı.

ATTIĞI TWEETLERİ SİLİP ÖZÜR DİLEDİ

MESUT Y4M4N ?@mesutyaman14 3 dk Kastım ölen birine asla hakaret etmek olmamasına rağmen eger Ailesi ve sevenlerini eğer üzmüşsem özür diliyorum .Toprağı bol olsun Türkiye konumundan

MESUT Y4M4N ?@mesutyaman14 5 dk Tuncel Kurtizle ilgili yazmış olduğum tweete kastımın dışında farklı anlamlar yüklenmesi sebebiyle siliyorum.

Bazı siyasilerden Kurtiz’in vafatına ilişkin Twitter hesaplarından gelen ilk tepkiler ise şöyle oldu:

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi: “Mesele yaşamakta değil, mesele iz bırakabilmekte' diyen çağımızın altın sanatçısı, demokrat, devrimci ve özgürlükçü kimliliğiyle bilinen Tuncel Kurtiz iz bırakarak gitti. Anısı mücadelemizde yaşayacak.”

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: “Tuncel Kurtiz’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum; Yılmaz Güney'in yakın arkadaşı filmleri ise hala yasaklı.”

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz: “Birlikte yol yürüdüğüm, gurbet ellerde türkü söylediğim Tuncel Kurtiz hakka yürüdü. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin usta.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür: "Tuncel Kurtiz vefat etti. Rabbim rahmet eylesin. Güle güle Ramiz Dayı. ‘Tut Yüreğimden Ustam’ı ne güzel okumuştu.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:40

İLGİLİ HABERLER