Gündem
  • 6.11.2016 00:21

AK Partililer silahlanıyor

PKK saldırısı ve FETÖ üyelerinin gizli faaliyetlerinden korkan AK Parti yöneticileri ve üyelerinin nasıl kullanılacağını bilmeseler de silah aldıkları iddia edildi.

Al Monitor’da ‘Türkiye’den bir muhabir’ imzasıyla yayınlanan yazıda, son yıllarda çok sayıda üst düzey Türk bürokratın silah satın aldığı belirtilirken, birçok kişinin de silah kullanımıyla ilgili ders aldığı kaydedildi.


Türkiye’deki bir arkadaşının kendisini yakın zamanda arayarak, “Talepler uçtu. AKP üyeleri, gazeteciler ve ünlüler silah taşıma ruhsatı için başvuruyor. Eğitmen sıkıntısı yaşamaya başladık. Eğitmenlerin saatine 200 dolar ödüyoruz” dediğini aktaran Al Monitor muhabiri, silahlanma modasının yeni olmadığını belirterek, “2016’nın ilk 6 ayında Türkiye Almanya’dan en çok silah alan ülkeler sıralamasında 25’ten 8’e yükseldi” ifadelerini kullandı.

ANKARA GAZİNOLARINDAN: 'AK PARTİLİLER NEREDEYSE HER GECE BURADA, ÇOĞU SİLAHLI'

Üst düzey bürokratların ve AK Partili siyasetçilerin Ankara ve İstanbul’da sıklıkla ziyaret ettiği kafe ve restoranlarda, silah taşıyan kişilerin sıklıkla görülebileceğini söyleyen muhabir, Ankara’daki bir gazinoda çalışan garsonun şu sözlerini aktardı: “AK Partili bürokratlar neredeyse her gece burada takılır. İçki içmezler ama burası onlar için güzel kadınları görebilecekleri ve görülebilecekleri bir mekan. Çoğunun silahlı olduğunu görebiliyoruz.”

'SİLAHLANMANIN 3 NEDENİ VAR'

AK Parti’yi destekleyen Yeni Akit gazetesinin manşetindeki silah reklamlarının de dikkat çektiğini belirten Al Monitor, 15 Temmuz’dan sonra bu ilanların altında “İzinler bizden” ifadelerinin yer almaya başladığını ifade etti. Son zamanlarda konuştuğu 3 üst düzey AK Parti yetkilisinin de silah taşıdığını kaydeden Al Monitor muhabiri, bu kişilerin silahlanma konusunda 3 sebep sunduğunu belirtti: “PKK’nın saldırılarına yönelik kaygılar, Gülen hareketinden gelebilecek eylemler ve hükümetin sağladığı korumların azlığı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.11.2016 00:08

İLGİLİ HABERLER