Gündem
  • 24.1.2014 00:36

AK Parti'nin Van adayının evi bombalandı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın amcasının oğlunun evine ses bombası atıldı.
Edinilen bilgeye göre olay, Şerefiye Mahallesi’nde saat 19.30 sıralarında, AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın amcaoğlu Ahmet Gülaçar'ın evine kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından 2 adet ses bombası atıldı. Ses bombalarından biri büyük bir gürültüyle patlarken, biri patlamadı. Ahmet Gülaçar'ın olay anında evde olmadığı öğrenildi.
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar'ın da daha önce aynı binada oturduğu belirtilirken, polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Saldırı sonrası olay yerine giden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, olayı kınadıklarını belirterek, bu tür saldırıların kendilerini yıldırmayacağını söyledi.
 

PATLAMAMIŞ İKİNCİ SES BOMBASI BULUNDU

Bomba imha uzmanlarının evin çevresinde yaptığı araştırmada da bir adet patlamamış ses bombası bulundu. Olayın ardından AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve bir grup partili ile eve gelen Gülaçar, saldırı esnasında evde bulunan yakınlarından bilgi aldı.

DÜN DE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI
 
AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, dün kent merkezinde seçim çalışması için esnafı ziyareti yaparken, BDP'li bir grubun protestosu ile karşılaşmıştı. Gülaçar, "Kimseden korkmuyoruz" deyince bu kez taşlı saldırıya uğramıştı. Polis ve korumaları havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, Gülaçar da parti binasına alınarak korunmuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER