Gündem
  • 14.7.2020 18:44

Akar ihraç edilen FETÖ'cü sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin 77 teröristin temizlendiğini, 1243 kişinin ise rütbesinin geri alındığını açıkladı.

15 Temmuz'da FETÖ'cülerin milletin iradesine  darbe girişimiyle el koymaya kalkmasının üzerinden 4 yıl geçti, ancak Türk Sillahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) hainler tam anlamıyla temizlenemedi...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Bakan Yardımcılarının da katılımıyla, haftalık video konferans toplantısı yapıldı.

"20 BİN 77 TERÖRİST İÇİMİZDEN TEMİZLENDİ"

Bakan Hulusi Akar, toplantıda TSK'dan ihraç edilen FETÖ'cü sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hain darbe girişimine engel olmaya çalışırken şehit olanlara rahmet, gazilere şifa dileyen Akar, şöyle devam etti:

"Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz FETÖ'den temizlendikçe güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Yurt içi ve sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı, Barış Kalkanı Harekatı, Pençe Harekatlarının yanı sıra denizlerimizde ve semalarımızdaki faaliyetlerimiz, tatbikatlarımız, operasyonlarımız artarken elde edilen başarılar da tüm milletimize gurur verecek düzeyde olmuştur. FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin 77 terörist içimizden temizlenmiş, ihraç edilmiştir. Emekli olanların dahi peşleri bırakılmamış, 1243 kişinin rütbesi geri alınmıştır. Haklarında idari işlemler devam edenlerle birlikte toplam 24 bin 060 kişi hakkında işlem yapılmıştır. OHAL sonrası Bakan kararıyla ihraç edilenlerin sayısı 5 bin 71 olup, geri dönenlerin sayısı ise 478'dir. Silahlı Kuvvetlerimiz bu konudaki mücadelesini aralıksız devam ettirmektedir. Yeni bilgi, belge ve veriler kapsamında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüceğiz. TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız."

"FETÖ İLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"

FETÖ ile  mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Akar, "15 Temmuz'da asil milletimize, devletimize, demokrasimize ve TSK'ya karşı tarihimizde görülmemiş bir ihanet sahnelenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliği, 7'den 70'e asker, sivil bütün fertlerin tek vücut halinde hain darbe girişimine karşı koyması, bu girişimi çok şükür akamete uğratmıştır." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da verilen mücadelenin, Türkiye ve dünya demokrasi tarihinde önemli bir milat olduğunu belirten Akar, "Asil milletimiz ve TSK, jandarma, emniyet güçlerimizin tamamı ve bunların vatansever evlatları hep birlikte bu alçaklara karşı gereken cevabı vermiştir. Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bu milletimiz göstermiştir." dedi.

 

Akar, TSK'dan ihraç edilen FETÖ'cü sayısını açıkladı #1

 

ŞU ANA KADAR 62 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakan Akar, Irak'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kartal Harekatı'na yönelik de açıklamalarda bulundu.

Operasyonun, Mehmetçik'in büyük bir başarısı ve kahramanlığıyla devam ettiğini bildiren Aka, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 28'inci gününde olunan harekat planlandığı şekilde, Mehmetçik'in büyük bir başarısıyla devam etmektedir. Amacımız, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak ve bölgedeki terörist unsurların tamamen etkisiz hale getirilmesini gerçekleştirmektir. Her zaman söylediğimiz gibi başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Operasyonlarımız meşru müdafaa çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup hedefinde sadece ve sadece teröristler ile onların barınak, sığınak, silah ve mühimmat depoları vardır. Bunlar bugüne kadar yapılan faaliyetlerle büyük ölçüde imha edildi. Pençe-Kaplan Operasyonu'nda şu ana kadar 62 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman komandolarımızın nefesi hainlerin ensesindedir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bir tek damla kanlarını dahi yerde bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız."

 

Akar, TSK'dan ihraç edilen FETÖ'cü sayısını açıkladı #2

 

"SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara da değinen Akar, şu ifadeler ile sözlerini tamamladı:

"Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı püskürtürken şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı dileriz. Yukarı Karabağ'ı hukuksuzca işgal eden ve yıllardır saldırgan bir tutum sergileyen Ermenistan'a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında durmaya, 'tek millet, iki devlet' diye kabul ettiğimiz Azerbaycanlı kardeşlerimize var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz."

Güncellenme Tarihi : 14.7.2020 18:49

İLGİLİ HABERLER