Gündem
  • 25.7.2009 13:56

AKAY KAVŞAĞI'NIN KAPATILMASI BİLBOARDLARDA

ANKARA - Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin kararına istinaden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla Akay Kavşağı, 31 Temmuz Cuma günü saat 24.00'dan itibaren taşıt trafiğine kapatılacak.
Bariyerler konularak kavşağın Kızılay, Eskişehir Yolu ve Çankaya yönünü kapsayan toplam 3 güzergahının kapatılacağını bildiren yetkililer, şunları söyledi:
''Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, mahkeme kararını uygulamak zorunda kaldık. Bu durumdan dolayı üzüntülerimizi dile getirmek için kapatma kararını 'siyah zemin' üzerine 300 pano ve 150 bilboarda verdiğimiz ilanlarla duyurduk. İlanda Ankaralılardan özür dilediğimizi de bildirdik. Duyurulardaki diğer amacımız da 31 Temmuz Cuma gece yarısı kapatılacak kavşak konusunda halkı bilgilendirerek, gidecekleri güzergahlar konusunda uygun bir yön çizmelerini sağlamak.''
Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, yerel mahkemenin kararının Danıştay'da temyiz edildiğini ve öncelikle mahkeme kararının yürütmesinin durdurulmasının istendiğini anımsatan yetkililer, ''Danıştay'dan ya da başka bir mahkemeden durdurma kararı çıkması halinde Akay Kavşağı kapatılmayabilir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER