Ekonomi
  • 19.10.2005 03:14

AKBANK YERLİ BİR BANKA SATIN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR...

Bankalarının yeniden yapılanma sürecinin bitmediğini belirten Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, 1,5 yıl içinde Akbank için yerli bir banka satın alma fırsatının olacağını düşündüğünü söyledi.

ABD’nin iş dünyası ve finans dergisi Institutional Investor, Akbank’ı kapağına taşıdığı ekim sayısında, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı ve kızı Murahhas Aza Suzan Sabancı Dinçer ile yaptığı söyleşiye yer verdi.

Orta ve Doğu Avrupa’ya yönelen yabancı rakiplerinin aksine, Türkiye pazarına odaklandığının altını çizen Dinçer, “Türkiye’de hâlâ keşfedilecek birçok potansiyel var. Bu ana kadar devralınan bankalardan birçoğunun yeniden yapılanması ya da onarımı Akbank’a bir fırsat olmaktan çok bir maliyet getirecekti.” dedi. 4 yıl içinde 350 milyon dolar harcayarak bankayı yenilediklerini söyleyen Dinçer, yabancı bankalarla yarışabilecek yönetim bilgisi ve teknolojiye sahip olduklarını vurguladı. İlk 6 aylık brüt kârı 1,1 milyar YTL olan Akbank’ın net kârı 778 milyon YTL oldu. Aktifleri haziran sonu itibarıyla büyüyerek 45 milyar YTL’ye, kredileri de 17,1 milyar YTL’ye ulaştı.

/Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER